17 Mart itibarıyla başlayıp 26 Nisan Cumartesi günü son bulacak kayıtlar için Bilgi Evleri, okuyucularını bekliyor olacak. Yarışmaya katılmak isteyen okuyucular kitaplarını 7 Nisan Pazartesi gününden itibaren kayıtlı oldukları Bilgi Evleri’nden temin edebilecekler. Toplam 40 gün sürecek olan kitap okuma yarışmasının sınavı 17 Mayıs 2014 Cumartesi günü Haluk Ündeğer İlkokul’da düzenlenecek sınavla son bulacak. 

Geçen senelerde olduğu gibi bu yıl da yarışma dört grupta yapılacak ve değerlendirilecek. Birinci grupta ilkokul 4 ve 5. sınıflar; ikinci grupta 6, 7 ve 8. sınıflar; üçüncü grupta lise öğrencileri, dördüncü grupta ise yetişkin kitapseverler yarışmaya katılabilecekler. Yarışmacılar kendi grubu için belirlenen 7’şer kitaptan oluşan seçkileri okuyacaklar. Katılımcılara, belirlenen kitaplardan çoktan seçmeli test yöntemiyle 100 soru yöneltilecek.
Farklı dünyaların kapılarını aralayacak olan üyeler okuyacakları kitaplara ulaşmak için şimdiden gün sayıyor. Kitapların zevk alınarak okunması noktasında özel bir çaba harcayan Bilgi Evleri, yine en nitelikli kitapları okuyucularıyla buluşturmaya hazırlanıyor.

Bu Yıl Da Yarışmacıları Ödül Yağmuru Bekliyor: 

Her Grubun:
• Birincilerine : 2000 TL
• İkincilerine : 1500 TL
• Üçüncülerine : 1000 TL
• Dördüncülerine : 750 TL
• Beşincilerine : 500 TL
• 6, 7, 8, 9. ve 10’uncularına : 400 TL

Ayrıca ilk 3 dereceye girecek olan adaylar ailelerinden iki kişiyle berlikte tüm masrafları Zeytinburnu Belediyesi tarafından karşılanacak “Kapadokya Kültür Gezisi” ne katılmaya da hak kazanacaklar. Kaybedeni olmayan yarışmada sınava katılan her yarışmacıya da katılım belgesi ve kırtasiye seti hediye edilecek. 10. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması’nın ödül töreni 24 Mayıs 2014 Cumartesi günü Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Belediye Başkanı Murat Aydın: ‘’9 yıldır büyük bir özveri ve çabayla yaptığımız ve gelenekselleşen kitap okuma yarışmamıza şimdiye kadar 25 binin üzerinde okuyucu katıldı ve on binlerce kitap okundu. Biz aslında aynı anda dört farklı kitap okuma yarışması yapıyoruz. İlkokuldan başlayarak toplumun her kesiminden bireylerin kendi seviyesine uygun bir grupta okuyarak yarıştığı özel bir organizasyon düzenliyoruz. Bu vesileyle okumayı seven, kitaba gönül veren herkesi okumaya davet ederken bizlere bu yolda 9 yıldır verdikleri destekten dolayı Zeytinburnulu hemşehrilerime en içten duygularımla teşekkür ediyorum.’’ diyerek konuyla ilgili düşüncelerini belirtti.

Katılımcılar, 7 Nisan Pazartesi günü kitaplarını Bilgi Evleri’nden ödünç alabilecekleri gibi yazar, yayınevi ve baskı sayısı aynı olmak koşuluyla kendileri de temin edebilecekler.

Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgi almak için müracaat edebileceğiniz Bilgi Evleri ve telefon numaraları ise şu şekilde:

Seyitnizam : 558 2739
Merkezefendi : 558 2741
Beştelsiz : 679 6427
Sümer : 665 6522
Yeşiltepe : 679 6136
Yenidoğan-Gökalp : 558 1766
Veliefendi : 546 4622

Editör: TE Bilisim