TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Devlet Bakanı Faruk Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de aralarında bulunduğu çok sayıda büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanı ile akademisyen, Haliç Kongre Merkezi’nde buluşuyor.

Bakanlar, Belediye Başkanları ve Akademisyenler “II. Avrasya Yerel Yönetimler Kongresi”nde bir araya geliyor. Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) işbirliğinde; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) ve Marmara Belediyeler Birliği’nin (MBB) desteğiyle düzenlenen “II. Avrasya Yerel Yönetimler Kongresi” 27-28 Kasım 2010 tarihleri arasında, Haliç Kongre Merkezi’nde “Planlama ve Kentsel Gelişim” temasıyla gerçekleştiriliyor. 

“İSTANBUL, ANKARA, BURSA, KOCAELİ, KAYSERİ VE GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARI, SUNUM YAPACAK”

Kurumlar arasında işbirliği geliştirmeyi, deneyim paylaşmayı, ortak sorunlara çözüm aramayı hedefleyen “2. Avrasya Yerel Yönetimler Kongresi”nin açılışını, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Devlet Bakanı Faruk Çelik yapacak. Programa, Kadir Topbaş, Melih Gökçek, Recep Altepe, İbrahim Karaosmanoğlu, Mehmet Özhaseki, Asım Güzelbey, Nihat Zeybekçi, Aziz Yeniay, Murat Aydın, Bülent Tanık, Hüseyin Bürge, Salih Kenan Şahin’in de aralarında bulunduğu çok sayıda belediye başkanı, konuşmacı olarak katılacak. Konusunda uzman birçok akademisyen ve yurtdışından belediye başkanlarının da katılacağı etkinlik kapsamında “Mekânsal Planlama Süreci”, “Kentsel Koruma”, “Kentsel Dönüşüm Uygulamaları” ve “Kentsel Tasarım” konulu oturumlar düzenlenecek. 

BAŞKAN ZEYBEKÇİ: HEDEFİMİZ DENEYİM PAYLAŞMAK

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi, “Avrasya coğrafyasındaki kentler hızla gelişmekte, yerel yönetimler arası dostluk ilişkileri, iletişim ve işbirliği önemli ölçüde artmaktadır. Gelişen kentler, karşılaştıkları sorunları yenilikçi yönetmelerle çözmektedir. Bu durum, farklı bölgelerin yerel yöneticileri arasında, deneyim ve bilgi paylaşımını gerektirmektedir. Kalkınmakta olan ülke ve bölgelerdeki yerel yönetimlerin, bilgi ve tecrübe aktarımı konularında işbirliği sağlamayı hedefleyen programın, Planlama ve Kentsel Gelişim temasıyla yapılmasını da oldukça önemli buluyorum “diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim