11 - 17 Şubat tarihlerinde Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen "Güvenlik ve Emniyet Seminerleri" ile üyelere polislik hizmetlerin, bu çerçevede genel güvenlik hizmetlerinin ve suçla mücadelenin sadece polisle değil toplumun da desteğiyle yürütülmesi gerektiği anlatıldı. 



Emniyet görevlilerinden Gürsel Şahin, Onur Sarıyıldız, Elif Seyman, Gürhan Koç ve Emine Önder’in verdiği seminerde üyeler merak ettikleri soruların cevaplarını öğrendiler. İleride polis olmayı hedefleyen üyeler de polis okulları hakkında bilgi sahibi oldular. Merkezefendi, Seyitnizam, Beştelsiz ve Veliefendi Bilgi Evleri’nin ardından 13 Şubat Perşembe günü Yeşiltepe ve Sümer; 17 Şubat Pazartesi günü de Yenidoğan-Gökalp Bilgi Evlerinde seminer çalışmalarına devam edilecek.



Seminerde, emniyet teşkilatının yapısı, trafik güvenliği, emniyet kemeri kullanımı ve önemi, alo polis 155 hattının kullanımı ile tanıtımı, hırsızlık, kapkaç, çocuk kaçırma vb. gibi konulara değinildi. Üyelere farkındalık sahibi olan, acil durumlarda olaylara ne ölçüde müdahale etmesi gerektiğini bilen bilinçli bireyler olmaları için bilgiler verildi. 



Sunumun ardından üyeler emniyet görevlilerinin verdiği bilgiler doğrultusunda kendilerine sorulan sorulara cevap vererek çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Doğru hareket etmenin hem kendileri hem de çevresindeki diğer insan topluluklarına karşı önemini kavrayan üyeler verdikleri bilgilerden dolayı polis abla ve ağabeylerine teşekkür etmeyi de unutmadılar.
Editör: TE Bilisim