Belediyemizin düzenlediği Küçükçekmece 5. Uluslararası Göl Festivali'nin ilk günü renkli görüntülere sahne oldu. Festivale, AK Parti Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, Belediye Başkanı Aziz Yeniay, AK Parti İlçe Başkanı Temel Karadeniz,  Başkan Yardımcıları Levent Uslu, Ramazan Çetinkaya, Enver Şengül, Ahmet Turan Koçer, Mustafa Kuzugüden ile meclis üyeleri katıldı.

 FESTİVAL ÖNEMLİ BİR GÖREV YAPIYOR
 
Gösteri ‘Mehter Takımı’nın önderliğinde göl kenarında protokol üyeleri ve Başkan Aziz Yeniay'ın katıldığı kortej yürüyüşüyle başladı.  Kortej, festival alanına gelince yoğun alkış aldı. Festivalin sunuculuğunu yapan ünlü radyocu Ayhan Güngör (Hopdedik Ayhan) seyircilere geçmiş festivaller hakkında bilgiler verdi. Güngör, bugüne kadar yapılan festivallere 27 ülkeden 800 kişinin katıldığını belirterek, “Bu insanlar dünyaya bizim tercümanımız oluyor. Burada yaşadıklarını, gördüklerini kendi ülkelerinde anlatıyorlar. Dostluk adına kardeşlik adına yapılabilecek en güzel şey budur. Festival bence görevini yerine getiriyor” diye konuştu.

Daha sonra festivalin açılışı ve İstiklal Caddesi’nde yapılan kortej yürüyüşü dev ekranda gösterildi.
 
BU KARDEŞLİĞİN FOTOĞRAFI
 
Sunucu Güngör, AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, Başkan Aziz Yeniay ve Ak Parti İlçe Başkanı Temel Karadeniz’i sahneye davet etti.
İstanbul Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu festivalde yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Bu çok güzel bir fotoğraf. Farklı renklerin, farklı inançların temsil edildiği, gerçekten harikulade bir fotoğraf. Kardeşliğin sevginin, hoşgörünün ve barışın bir fotoğrafı olarak görüyorum. Bu tür festivallerin dünya barışına önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Gelen temsilcileri bir barış elçisi olarak görüyorum. Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti olarak her zaman barıştan hoşgörüden ve sevgiden yana olduğumuzu, onlardan da ülkelerine gittiklerinde bunları iletmelerini ve 70 milyon Türk Milletinin selamlarını götürmelerini arzu ediyorum…”
 
KÜÇÜKÇEKMECE DÜNYA MERKEZİ OLACAK
 
Başkan Aziz Yeniay da festivalde yaptığı konuşmada Küçükçekmece’nin insanlık tarihinde çok önemli yer işgal ettiğini söyledi. Başkan Yeniay; “farklı renklerin ve kültürlerin buluştuğu, sevginin ve kardeşliğin, dostluk bayrağının dalgalandığı bir günde burada bu organizasyonu yapmak bizim için en büyük mutluluk vesilesi. Bir hafta boyunca birbirinden güzel renkli gösterilere sahne olacak olan bu organizasyonda tüm Küçükçekmeceliler ve İstanbullularla birlikte olmak bizim için büyük mutluluk vesilesi olacak. Küçükçekmece artık farklı bir noktada. Küçük İstanbul dedik. Artık kültürle, sanatla, sporla, eğitim ve festivalle anılacak dedik. Geldiğimiz nokta itibariyle İstanbul’da artık kültür, sanat, spor ve festival Küçükçekmece ile anılıyor. Yakın bir zamanda temellerini atacağımız Türkiye’nin en büyük arenasını tamamladığımızda dünyanın merkezi burası olacak. Her türlü ulusal ve uluslararası gösterilerin merkezi haline gelecek” diyerek Küçükçekmecelilere iyi seyirler diledi.
 
Konuşmalardan sonra Belçika, Portekiz, Arnavutluk, Tayvan, Gürcistan, İngiltere, ABD ve Türkiye gösterilerini sundu. Halk oyunları gruplarından en çok ilgiyi gören Tayvan ve Amerika Birleşik Devletleri oldu. Türkiye grubu anons edildiğinde seyirci coşkuyla alkışladı.
 
Gösterilerin ardından Dünya Kupası karşılaşması büyük ekrandan tüm Küçükçekmecelilerle birlikte seyredildi. Hollanda - İspanya karşılaşmasının devre arasında  sahneye Kanal D spor spikeri  Emre Tilev çıktı. Tilev, spor dünyası ile ilgili konuşmasını yaptıktan sonra Başkan Aziz Yeniay’a kimin şampiyon olacağını sordu. Başkan Yeniay, ‘İspanya’ tahmininde bulundu. Sunucu Tilev, seyircilerin arasına girerek spor ile ilgili sorular sordu. Bilenler sürpriz ödüller kazandı.

Maç bitiminden sonra güzel bir gece yaşayan vatandaşlar, belediye görevlilerine memnuniyetlerini dile getirdiler.
 

 

 
Editör: TE Bilisim