Ak Partili Altuntaş "Her konu mecliste konuşulur ama önce grubumuzda konuşmamız gerekirdi siz gurup öncesi söyleseydiniz belki evet diyebilirdik ama gelecek ay gündeme getirirseniz daha sağlıklı bir cevap verebiliriz dedi"

Ak Partili meclis 1.başkan vekili Cemal Merdan Hasan Hüseyin Üsküdar'ın önerisini oylamaya sundu.CHP'li tutuklu olan Saddetin Ulubay cezaevinde olduğu için,CHP Zeytinburnu ve İBB Meclis üyesi Özgür Aydın zaten meclis toplantılarının çoğununa katılmadığı için mecliste bulunan diğer CHP'li meclis üyelerinin evet oylarına karşın Ak Parti meclis üyeleri önergeye red oyu vererek gündeme alınmasına gerek olmadığına karar vererek red etti.

CHP'li Düzgün Kaya 5.Dönem beleidye meclis üyesi ve noter katibi Tülün Şahin'in adı ikamet ettiği Gökalp Mahallesi 47.sokağa verilsin önergesi verdi.

CHP Meclis üyesi İlkay Biber eski Meclis üyesi Sokyan Yavuz ve Tülin Şahin'e rahmet diledi. Akabinde 16.9 da çalışan eski bir idarecinin belediye ve ilgili kurumlara verdiği dilekçelerde yetkili olduğu dönemde binada yapılan usülsüzlükleri yazılı olarak beyan etmesine rağmen Belediye yönetiminin bir şey yapmadığını iddia ettiğini söyledi.Biber deprem kuşağında olan bir ülke olduğumuz halde gerekli çalışmaların yapılmadığını iddia etti.

Başkan yardmcısı M.Zafer Alsaç ilkay Biber ne konuştuğunu bilmiyor. Keşke bu konularda bilgi sahibi olan Esin Haıalioğlu konuşsa dedi. Bunun üzerine İlkay Biber zafer Alsaç'ın sadece Allah bir dediği dışında hiçbir sözüne inanmıyorum dedi.

Esin Hacıalioğlu daha önce kentsel dönüşüm konusunda 2 mahallede yapılacak olan çalışmalarda beraber hareket edeceğimizi karar altına almıştık ama uygulmada AKP'li başkan yardımcıları bizi devre dışı etti dedi.

Meclis toplantısı CHP ve Ak Partili meclis üyelerinin birbrilerini suçlaması ile devam etti.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim