Gençlerle Baş Başa sohbetleri kapsamında çocuklarla buluşan ünlü yazar Selim Gündüzalp bu sefer Bilgi Evi’nin eğitim neferleri ile bir araya geldi. Uzun yıllar elde ettiği deneyimleri, gözlemleri öğretmenlerle paylaşan Gündüzalp gençlere nasıl yaklaşılması ve onlara nasıl davranılması gerektiği konusunda öğretmenlere kılavuzluk etti.



Bir öğretmenin öğrencinin başını okşayıp “seni seviyorum” demesinin o öğrencinin hayatında çok büyük etkiler uyandırabileceğini ve okulu okul yapan en önemli varlığın “öğretmen” olduğunu söyledi. Yazarımız yer yer hayatından verdiği kesitlerle de tebessüm dolu anlar yaşattı. Eğitimcilerin çocuklara ve gençlere anne-baba şefkati ile yaklaşırlarsa o zaman gönülleri fethedip doğru ve idalist nesiller yetiştirilebileceğini vurguladı. İstikbale dair neler yapılabileceğinden bahseden yazar, gençlerin anlaşılma ve güven duymaya ihtiyaçları olduğunu dile getirdi.



1979 yılında, Marmara Üniversitesi Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü’nden mezun olan ve günlük bir gazetenin tertip ettiği bir şiir yarışmasıyla yazı hayatına başlayan yazarımız aynı zamanda Zafer Dergisi’nin kurucuları arasında yer aldı. Gençlere ve çocuklara hitabeden 50’den fazla esere imza atan yazar, İdeal Öğretmen, Serap gibi romanlarının yanı sıra oluşturduğu öykü dizileriyle edebiyat dünyasında tanındı. Hala yoğun şekilde yazı hayatına devam eden Gündüzalp, bilgi birikimini çocukların ve gençlerin yanı sıra eğitimcilerle paylaşmaya devam ediyor.



Öğretmenlerin çocuklara ve gençlere ne şekilde yaklaşması gerektiği ile ilgili yöntemler gösteren Gündüzalp, eğitimcilere bu yolda çok iş düştüğünü söyledi. 



Sözlerini “Bildim seni ey Rab; bilinemezmişsin” şiirinin mısralarıyla kapatan yazarımız insanın her şeyden daha değerli olduğunu ve bu değerin diğer insanlara yardım ederek, onlarla paylaşım yaparak artacağını ifade etti.

Editör: TE Bilisim