Bugüne kadar Türkiye’de düzenlediği tüm konserlerinin biletleri haftalar önce tükenen ve eserlerinde Türk ezgilerinden de ilham alması nedeniyle ülkemizde milyonlarca hayranı bulunan Farid İstanbul’daki son konserini 6 Aralık 2014’de Zorlu Center’da verecek.

İstanbul Times Haber Merkezi 

Farjad’ın 6 Aralık’da düzenlediği ve 5 ayrı kategoride 90-360 TL Arasında değişen fiyatlarla Biletix.com üzerinden satışa çıkarttığı biletlerinin yüzde %70’i 1 ay gibi kısa bir sürede tükenirken 1. ve 2. Kategori bilet satışları ise halen devam ediyor.

İstanbullu ve buradaki hayranları ile buluşmak için sabırsızlandığını belirten Farid Farjad’ın hayranları biletix.com üzerinden biletlerini satın alabilecekler.

Farid Farjad Kimdir ?  

1966 yılında Tahran Müzik Konservatuvarı'nda klasik müzik üzerine yüksek lisans yaptı. Bundan sonraki dönemde Tahran Senfoni Orkestrası’nda önemli görevler alan Farjad, Fars halk müziğinde çok derin bir birikime sahip oldu ve keman ile Batı klasik müziği üzerinde de çalışmalarda bulundu.

Sanatçının Batı klasik müziği üzerindeki çalışmaları, Fars müziğinin gelişiminde büyük öneme sahiptir. Şu anda dünya üzerindeki en iyi keman virtüözlerinden biri olan Farid Farjad, "An Roozha I", "An Roozha II", "An Roozha III", "An Roozha IV", "An Roozha V" olmak üzere beş albümlük albüm serisi yayımladı. Sanatçının eserleri ayrıca, "Golha Orkestrası" adlı kolektif bir albümde yer aldı.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim