Zeytinburnu'nda İki Ayrı Nevruz Kutlandı

İstanbul Vallliği,İBB.ve zeytinburnu Belediyesinin ortaklaşa yaptığı  nevruz bayramı etkinliği Topkapı'da bulunan eski Trakya grajındaki anfi tiyaro da yapıldı.

BDP.nin yaptığı Nevruz kutaması da onbinlerce insanın katılması ile her yıl olduğu gibi bu yılda Kazlıçeşme meydanında yapıldı.İstanbul il emniyet müdürü Hüseyin Çapkı'ın polise verdiği talimat gereği mecbur kalmadıkları sürece aşırı güç kullanmaktan geri durmaları telkini etkili olduğu için ufak tefek aksaklıklar dışında bu yıl ki nevruz olaysız bir şekilde sonuçlandı.

Devlet'in Nevruz'unda Protokol hakimdi BDP.ninkinde Halk

Hemen hemen her iki nevruz kutlaması da aynı saaterde başladı.İstanbul Valisi Muammer Güler'in ev sahipliği yaptığı Topkapı'daki Nevruz etkinliğinde hakim olan hava Nevruz'a başka marjinal gruplara kaptırmamak için yapıldığı havası hakimdi.İstanbul valiliği,İBB ve Zeytinburnu belediye başkanlığının ev sahipliği yaptığı Topkapı'daki Nevruz etkinliğinde halktan çok protokol ve görevliler vardı.

Kazlıçeşme de ki Nevruz etkinliğinde Halk daha çoktu  

İstanbul'un değişik ilçelerinde sabah'ın erken saatlerinde itibaren akın akn zeytinburnu kazlıçeşme meydanına gelen BDP sepatizanlarından oluşan halk gurubu nevruz'a önemli bir renk katarak güzel bir bahar gününe birlikte ulaşmış olduk. 

İstanbu Times haber Ajansı (THA) 

 

Editör: TE Bilisim