Her ayın son haftasında vakıf merkezinde yapılan bursiyer toplantısının Ocak ayı toplantısı Üsküdar Belediyesi'nin Valide Sultan Gemisi ile boğaz turu eşliğinde yapıldı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Selamlama konuşması yaptı

Malatya İzollu Vakfının yüzlerce Bursiyerine kısa bir selamlama konuması yapan Üsküdar Belediye başkanı Av.Hilmi Türkmen şunları söyledi "Bizim yaşımızdaki abilerinizin sizin yaşınıza gelme şansı yok. Ama siz bir gün bizim yaşımıza geleceksiniz. Bugün atacağınız adımlar sizin,eşinizin,çocuklarınızın geleceğini belirler.Bunun için çok okumalısınız çok araştırmalısınız. Hepinize eğitim hayatnızda başarılar dilerim" dedi.

Başkan Türkmen'in konuşmasından sonra Malatya İzollu Vakfı Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Adnan Başdemir Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'e gemiyi bursiyerlere tahsis ettiği için teşekkür etti.
Daha sonra Vakıf başkanı Ömer Çetinkaya ve eski başkan Vedat Toy' da kısa bir konuşma yaptı.

Gemide Boğaz'daki yapılar hakkında bilgi veren tur rehberinin bilgilendirici anlatımından sonra Yazar Yusuf Tosun Milli Şair Mehmet Akif konulu bir sunum yaptı.
Yazar Yusuf Tosun: "Akif sanki istihbarat tarafından takip edildi"

Yazdığı AKİFÇE Okumak & Yazmak ve Yaşamak kitabı başta olmak üzere çok sayıda kitap yazan Yusuf Tosun Milli Şair Mehmet Akif Ersoy 'un yaşamı,mücadelesi ve Milli Şef döneminde uğradığı haksız takibatlar hakkında bilgiler verdi. Milli Şef'in Akif'in ölüsünden bile korktuğunu anlatan Tosun toplantı sonunda kitabını yüzlerce bursiyere imzaladı.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim