İstanbul Times Ressam Uluğ İle söyleşi yaptı

Bahçelievler Halk Eğitim Merkezinde resim öğretmenliği yapan ressam Candan Uluğ yaptığı Atatürk portresi ile sulu boya tablo yarışmasında dünya birincisi oldu.

İstanbul Times Haber

Uluğ
,Küçüklüğünden beri resim yapmaya meraklı olduğunu ifade ederek benim için resim bir yaşam tarzı olmuş durumda. Bizim  resim ve sanat işleri ile ilgilenen guruplarımız var. Gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında bir çok aktivite de bulunuyoruz.  Özellikle bizim gibi  sanatsal faaliyetler ile iştigal eden kişilerin en çok sıkıntı çektiği konu sponsorlardır. Belediyelerimizin bizlere sponsor olması halinde daha güzel işlere imza atabiliriz.

Atatürk Portresi yapmak da kolay değil. Ben zor olana talip oldum ve başardım. On binlerce sanat severin oy kullandığı yarışmada yaptığım Atatürk tablosunun derece alamsı beni çok mutlu etti. Sizinde bu başarıma seyirci kalmayıp haber yapmanız beni daha da mutlu etti.

Candan Uluğ Kimdir ?
Çocukluğundan bu yana içinde yer alan sanat sevgisini resim ile dış dünyaya yansıtmayı seçti.
Yürüttüğü amatör çalışmalarını 1996 yılı itibariyle profesyonel bir zemine taşıyarak halk eğitim merkezlerinde resim alanında eğitmenlik yapmaya başladı.
Değerli hocalardan ve Letafet Hafızkızı atölyesinden eğitim alma fırsatı buldu.

Bir çok uluslararası ve yerli karma sergilerde yer aldı, Kasım 2014'te ilk kişisel sergisi "Gün Işığı"nı sanatseverlerle buluşturdu.
Halen Facebook üzerinden kurmuş olduğu "Gezgin Sanat Atölyesi" grubu ile resim sanatçılarını bir araya getirerek, sanata değer veren sponsorlar eşliğinde etkinlikler ve canlı workshoplar düzenlemek
tedir.

Kaynak:  İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA) 

Editör: TE Bilisim