İlk olarak 2006 yılında vizyona giren korku gerilim filmi “Araf”, 12 yıl aradan sonra Araf 2 Cin Bebek Doğuyor ile geri dönüyor .

Murat Yıldırım ve Akasya Asıltürkmen'in başrollerini paylaştığı ilk film; Altın Portakal Film Festivali’nde yarışan ilk korku filmi olmuş ve ABD’ye DVD’si satılan ilk Türk korku filmi olarak tarihe geçmişti. 2006 yapımı korku filmi Araf'ın devamı olan filmin yönetmenliğini ve senaristliğini Biray Dalkıran üstleniyor. Kadrosunda Emre Kızılırmak, Cevahir Turan, Kaan Songün, Recep Aktuğ, Şahin Sekman, Fatih Dağıdır gibi isimlerin yer aldığı filmin görüntü yönetmenliğini Cihan Kahraman üstleniyor. Filmin müziklerini ise Gürkan Çakıcı hazırladı.

Filmin Konusu-Özeti

Araf 2, kendisine musallat olan cinden kurtulmaya çalışan genç bir kadının hikayesini konu ediyor. Kübra ve Ahmet birbirlerini çok seven bir çifttir. Mutlu bir evliliği olan çiftin hayatlarında her şey yolundadır; ta ki anlam veremedikleri olaylar yaşayana kadar. Kübra bir süredir tuhaf olaylara maruz kalınca çift soluğu doktorda alır. Doktorlar genç kadına sara teşhisi koyar. Ancak Kübra’nın yaşadıklarını öğrenen köyün imamı, ona cin musallat olduğunu söyler. Ahmet yaşananlara bir türlü anlam veremez. Tam da bu sırada Kübra’nın babaannesinin ölümü ve kilitli bir dolabın içinde muska bulunması durumun ciddiyetini artırır. Yaşadığı korkunç şeyler karşısında ne yapacağını bilemeyen Kübra gün geçtikçe daha da kötüleşir. Genç kadına musallat olan cin acımasız bir cin kabilesinden olan Cühenna Kabilesi’nin Padişahıdır. Kübra, başına musallat olan bu cinden kurtulabilmek için zorlu bir mücadele vermek zorunda kalır.

Filmin Künyesi

Yönetmen: Biray Dalkıran
Senaryo: Biray Dalkıran
Oyuncular: Emre Kızılırmak, Cevahir Turan, Kaan Songün, Recep Aktuğ, Şahin Sekman, Fatih Dağıdır, Reyhan İlhan, Caner Gezen
Filmin Türü: Korku
Orijinal Adı: Araf 2
Yapımcı Firma: DFGS Production
Yapım Yılı: 2018
Yapım Ülkesi: Türkiye
Orijinal Dili: Türkçe
Dağıtıcı Firma: Bir Film
Vizyon Tarihi: 4 Ocak 2019

Yusuf KARAKAŞ / İstanbul Times Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim