Hat sanatımızın usta ismi Ali Toy’un “harflerin izinde” sergisi, 21 Nisan Pazartesi akşamı saat 19.00’da Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde birçok sanatçının ve sanatseverin katılımı ile açılacak.

 

İstanbul Times Haber Merkezi  

Mehmet Lütfi Şen’in küratörlüğünde düzenlenen Ali Toy “harflerin izinde” sergisi 10 Mayıs 2014 tarihine kadar izleyicisiyle buluşacak.

 

Ali Toy kimdir ?


Ali Toy, 1960 yılında Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde doğdu. Tavşanlı Tunçbilek Lisesi’nden sonra İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden 1988 yılında mezun oldu. 1992 yılında Yıldız Üniversitesi Röleve-Restorasyon dalında yüksek lisans yaptı. Prof. Dr. Ali Alparslan’dan talik, divani, rika eğitimi alan Toy, yurtiçinde ve yurtdışında birçok sergiye katıldı. 30 şahsi sergi açtı. Ircica’nın düzenlediği milletlerarası yarışmalarda 6 ödül aldı. Özellikle talik, divani ve modern hat eserleriyle dikkat çeken Ali Toy, modern hatlarda temel geometrik çizgiler kullanıyor. Klasik ve modern hat çalışmalarına İstanbul’da devam eden Toy, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.

Editör: TE Bilisim