Müslüm Gürses hayatından sonra Ahmedo İki Gözüm, isimli Ahmet Kaya filmi vizyona girmeye hazırlanıyor. Bugün çekimlerine başlayan ahmet Kaya filmi oyuncuları ve konusu merak ediliyor.

Ahmedo İki Gözüm film oyuncuları kimler?

2000 yılında hayatını hayatını kaybeden usta sanatçı Ahmet Kaya'nın hayatını anlatan Ahmedo İki Gözüm filminin çekimlerine Fransa'da başlandı.

Son dönemde yerli sinemamızda da artış gösteren biyografi türündeki filmler Müslüm Gürses'ten sonra bir başka usta sanatçı olan Ahmet Kaya'nın hayatıyla devam ediyor. Türkiye, Almanya ve İsviçre ortak yapımında gerçekleşecek olan ve Ahmet Kaya'nın hayatını anlatacak olan Ahmedo İki Gözüm'ün yönetmen koltuğunu İranlı yönetmen Adnan Osman Shanaz ve Arafat Rüzgar paylaşıyor. Kaya'nın Malatya'da başlayan ve Paris'te son bulunan hikâyesini konu edinecek olan Ahmedo İki Gözüm filminin çekimlerine şu günlerde usta sanatçının 2000 yılında hayatını kaybettiği Paris'te başlandı. Gönül Aktürk'ün senaryosunu kaleme aldığı filmde Ahmet Kaya'ya kimin hayat vereceği büyük bir özenle gizlenirken Ahmedo İki Gözüm'de birçok yerli ve yabancı ismin rol alması bekleniyor.

Ahmedo Filmi ne zaman vizyona girecek?

Türkiye dahil olmak üzere 28 ülkede seyirciyle buluşacak olan Ahmedo İki Gözüm'ün, Ahmet Kaya'nın ölüm yıl dönümü de olan 16 Kasım 2019 tarihinde vizyonda olması planlanıyor.

Editör: TE Bilisim