Sezonun İlk burs töreninde öğrencilere önemli açıklamalarda bulunan Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal;

Adıyaman’da Bir Bakanımızın Olmaması Büyük Bir Talihsizliktir”                                                       

2010-2011 yılı sezonun ilk burs töreninde öğrencilere önemli açıklamalarda bulunan Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, Adıyaman’da bugüne kadar bir bakanımızın olmaması büyük bir talihsizlik olduğunu ve bu talihsizliği ise yeni yetişen geçlerimizle kıracağını söyledi.

            Adıyamanlılar Vakfı Burs Komisyonu, Eğitim Komisyonu ve Üniversiteliler Komisyonu tarafından hazırlanan 2010-2011 Eğitim ve Öğretim ile ilgili burs törenine Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, Adıyamanlılar Vakfı Onursal Başkanı ve İBB Kültür A.Ş Genel Müdürü Nevzat Bayhan, AK parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Mahmut Göksu, Esenler Belediyesi Koordinatörü Mehmet Çelik, Prof. Dr. Talha Gönüllü, Çok sayıda işadamları, Dernek Başkanları, Vakfın kurucu üyeleri, yönetim kurulu üyeleri, komisyon başkanları ve burs alan öğrenciler katıldı.

            Adıyamanlılar Vakfının Denetim Kurulu üyesi Cengiz Paccı’nın sunduğu ve meşhur Adıyaman Çiğköftecisi Ömer Aybak’ın çiğköfte ikramında bulunduğu burs programında öğrencilere önemli mesajlar veren Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, bu yıl 450 öğrenciye burs verdiğini ve en büyük amacı ise gelecekte İstanbul’da okuyan bütün üniversiteli öğrencilere burs imkânı sağlamak olduğunu söyledi.

            Zengin veya fakir olmanın önemi olmadığını da kaydeden Özkartal, “Önemli olan imkanı olan insanların imkanı olmayanların elinde tutarak sahip çıkmasıdır. Bunu yapmadığımız sürece görevimizi tam anlamıyla ifa etmiş olamayız. Vakıf olarak bizim görevimiz sadece öğrencilere burs vermekle bitmiyor. Aynı zamanda onları her türlü kötü entrikalardan kurtarmak ve her alanda başarılı olmasını sağlamak için çaba sarf ediyoruz. Öğrencilerimize sahip çıkmak demek geleceğimize sahip çıkmak demektir. Gençlerimizle birlikte el ele vererek geleceğin Adıyaman’ı yeniden inşa etmeye gayret göstereceğiz. Bunu yapmak zorundayız. Çünkü bugüne kadar Adıyaman’da bir Bakanın çıkmamış olması bizim için büyük bir talihsizliktir. Bu talihsizliği ise yeni nesil ile beraber kırabilecek güçteyiz. Yeterki gençlerimiz bu tür zorlukları aşmak için biraz daha gayret sarf etsinler. Adıyaman’ımıza sahip çıkacak ve daha iyi yerlere taşımak siz gençlerin elindedir. Bu vazifeyi tam anlamıyla yerine getirdiğiniz sürece yarın bu ülkenin Bakanı, Milletvekili, Valileri, Kaymakamları ve Bürokratları olacaksınız” diyerek, öğrencilere büyük bir moral verdi.           

            Göksu, İstanbul’da Üniversiteyi Okumak bir Ayrıcalıktır.

            AK parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Mahmut Göksu, “İstanbul’da üniversiteyi okumak demek bana göre iki üniversiteyi bitirmek demektir. Çünkü Dünya kültür Başkentinde üniversiteyi okumak bile büyük bir ayrıcalıktır. Bu ayrıcalığın farkında olup, derslerinde başarılı olmanızı bekliyoruz. Sizin başarınız bütün Adıyamanlıların başarısıdır. Unutulmayalım ki, doğduğunuz topraklar sizlerden hizmet ve güzel şeyler bekliyor” diyerek, öğrencilerin bu konuda duyarlı olmasını istedi.

            Bayhan, her Adıyamanlı hayata 3-0 galip başlamak zorundadır

            Adıyamanlılar Vakfı başkanı Nevzat Bayhan ise şunları söyledi: “Adıyamanlı olmak hayata 1-0 yenik başlamak değildir. Tam aksine her Adıyamanlı hayata 3-0 galip başlamak zorundadır.  Bunu yapmadığın sürece başarılı olamazsınız. Bir gerçek var ki bu vakfın yöneticileri gerçekten sizleri çok seviyor. Çünkü sizleri sevmek demek geleceğini sevmek demektir. Sizden tek ricam sizler için hayatlarını ve gönüllerini ortaya koyanların değerini iyi bilmenizi istiyorum” dedi.

            Nevzat Bayhan’a ve Hüseyin Gözgü’ye teşekkür plaketi

            Burs töreni sonrasında 1996 yılından bu yana vakfın kurucu başkanlığını yapan Adıyamanlılar vakfı başkanı Nevzat Bayhan’a ve yine aynı süreç içerisinde vakfın burs komisyonu başkanlığını yürüten Hüseyin Ural’a teşekkür plaketi verildi. Nevzat Bayhan’ın plaketini vakfın yeni başkanı Ömer Özkartal verirken, Hüseyin Ural’ın plaketini ise AK Parti teşkilat başkan yardımcısı Mahmut Göksu verdi.

              Bayhan’ın plaketini veren Özkartal, vakfın bu aşamaya gelmesinde büyük katkısı olan Nevzat Bayhan ve Hüseyin Ural’a, “Bu plaketi bütün Adıyamanlılar vakfı yöneticileri adına veriyorum. Vakfımıza olan katkılarınızdan dolayı şükranlarımızı sunuyoruz” diyerek teşekkür etti.

Bayhan ise, “Bu kutsal görevi emanet ettiğimiz can dostum ve kardeşim Ömer Özkartal’a başarılar diliyorum diyerek her zaman yanında yer alacağını söyle

Abdülkadir Sonyaka / İstanbul Times

Editör: TE Bilisim