İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın gelenekselleşen ''Yaz Oyunları'' kapsamında ''Müzikal Geceler'' adı altında Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde sahnelenmeye başlanan oyunlar, yoğun ilgi görüyor. 

Şehir Tiyatroları Basın ve Halkla İlişkiler Bölümü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 1-7 Haziran tarihleri arasında ''Müzikal Geceler'' adıyla sahnelenecek oyunlardan ilki olan ve 1 Haziran Cuma günü sahnelenen ''Lüküs Hayat'', İstanbullu tiyatroseverlerden büyük ilgi gördü. 

Sanatseverler gişe önlerinde ve girişlerde uzun kuyruklar oluşturdu. 

Ekrem Reşit Rey'in yazdığı, Cemal Reşit Rey'in bestelediği ve Haldun Dormen'in yönettiği ''Lüküs Hayat'' operetini Filiz Akın, Oya Başar, Hıncal Uluç, Prof. Dr. Orhan Kural'ın ve seçkin davetlilerin de aralarında bulunduğu binlerce İstanbullu izledi. 

''Müzikal Geceler'' kapsamında bu akşam ''İstanbul Efendisi'', 5 Haziran Salı ''Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz'' ve 7 Haziran Perşembe günü ''Şark Dişçisi'' adlı müzikal oyunlar izlenebilecek. 

Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesinde'ki oyunların biletleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları gişeleri, sahnesi gişesinde ve www.ibst.gov.tr'den temin edilebiliyor.(AA)
Kaynak: aa