İstanbul İl Özel İdaresi İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremlerinin ardından 2006 yılında hayata geçirilen İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında, muhtemel afetlere karşı İstanbul'da başta okullar ve hastaneler olmak üzere kamu binalarını yenilemeye devam ediyor.

İstanbul Proje Koordinasyon Birimi, İSMEP kapsamında 22 okulun daha yeniden yapımını tamamladı. Öğrenciler yeni okul binalarında eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı itibari ile eğitimlerini almaya başladı. 

7'si Pendik, 3’ü Ataşehir, 3’ü Maltepe, 2'si Kartal, 2’si Üsküdar, Küçükçekmece, Ümraniye, Sultanbeyli, Sultangazi ve Tuzla’da 1’er okul olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim edilen 22 yeni okulda, toplam 33 bin 720 öğrenci, 689 derslikte güvenle eğitimlerini alabilecek.

İSMEP kapsamında okulların yeniden yapım projeleri ile İstanbul'un eğitim kapasitesinin artmasına katkı da sağlanıyor. 22 okulun eski halleri ile 378 olan toplam derslik sayısı da 689'a yükseldi.

 

Editör: TE Bilisim