Küçükçekmece Belediyesi, Gezi olayları sırasında Vatan Caddesi’nde provokatörlere gösterdiği tepkiyle Cumhurbaşkanının övgüsünü kazanan Zahide Nine’nin adını (Zahide Özay) İnönü Mahallesi’nde açtığı semt konağında yaşatacak. İnönü Mahallesi’nde inşa edilen semt konağının açılışına; AK Parti İstanbul Milletvekili Alev Dedegil, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Korkut, merhum Zahide Özay’ın kızı Tüzin Atlı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Alev Dedegil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın övgüyle adından söz ettiği Zahide Özay’a vefa gösteren Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’e teşekkür etti.

“RAHMETLE ANIYORUZ”

Başkan Temel Karadeniz, konağın Küçükçekmece’ye hayırlı olmasını temenni ederek, “Bizim kültürümüzde kadın kahramanlarımızın sayısı oldukça fazladır. Adeta bir kahraman gibi Gezi olayları sırasında Vatan Caddesi’nde provokatörlere tepki gösteren Zahide Ninemizin adını ilçemizde yaşatmaktan gurur duyuyorum. Kendisini rahmetle anıyoruz” diye konuştu.

“BİR VEFA ÖRNEĞİ”

Zahide Özay’ın kızı Tüzin Atlı, “ Bu güzel konak bizlere; ilkeli, dik ve doğru duruşun yanı sıra kişinin amel defterini açık tutacak salih emellerden olduğunu gösteriyor. Nene Hatun izinde bir Cumhuriyet kadını olan annemin Gezi Olayları’ndaki dik duruşuna destek olan başta Devlet Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve yüce milletimize vefalı duruşlarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

Küçükçekmece Belediyesi tarafından hayata geçirilen Zahide Nine Semt Konağı, 2100 m2 kapalı inşaat alanına sahip. Semt Konağında, binlerce Küçükçekmecelinin faydalanacağı, etüt salonları, çok amaçlı toplantı salonu, spor salonu, yaşlılar lokali, kütüphane ve sergi alanı gibi donatılar da mevcut. Zahide Nine Semt Konağı’nda, ahşap boyama, iğne oyası, takı tasarımı, resim, okuma-yazma, bilgisayarlı muhasebe gibi birçok farklı branşta eğitim verilecek.

Editör: TE Bilisim