Sefaköy Meydan (Sefaköy Metrobüs Durağı Yanı) ev sahipliğinde gerçekleştirilen festivalin açılışı Tatvan Bitlis yöresine ait lezzetlerle yapıldı. Açılışa, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Tatvan Kaymakamı Murat Aykan, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Tatvan Ticaret Odası Başkanı Bilal Dağdağan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılışında Bitlis yöresi halk oyunları ekibi gösterilerini sahneledi. Protokol üyeleri de halk oyunları ekibinin halaylarına katılarak, renkli görüntüler oluşturdu.

“KÜÇÜKÇEKMECEMİZ BİR’İNCİ”

Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya açılışta yaptığı konuşmada “Küçükçekmece’nin kalbi ile diğer kültürlerin kalplerini buluşturduk. Küçükçekmecemiz İstanbulumuzun nüfusta  birincisi, hem de İstanbulumuzun bir incisi. Bu organizasyonun Küçükçekmece’nin tanıtımına katkı sağlayacağını düşünüyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu

“BİZLER TADIMIZA GÜVENİYORUZ”

Küçükçekmece’de ilk kez böyle bir organizasyona imza attıklarını ifade eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “Bu alanda, Bitlis’ten, Balkanlar’a, Karadeniz’den, İç Anadolu’ya Türkiye’nin tatlarını buluşturduk. Bizler tadımıza güveniyoruz. Rabbim, tadımızı huzurumuzu bozmasın. Önemli olan kardeşliğimizi güçlendirmek. Birlik ve beraberlik içinde yaşamak. Küçükçekmecemiz Türkiye’nin bir mozaiği. Şuan bulunduğumuz bu alan TOKİ’ye ait. Buraya çok yakında Havaalanı metrosuna ait bir metro istasyonu yapılacak. Ayrıca, Başakşehir Havaray projesi de buradan başlayacak” dedi.

 “GÖNÜL KÖPRÜLERİ KURMAK İSTİYORUZ”

Bitlis Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ise birlik ve beraberliğe dikkat çekerek, “Bu organizasyonla amaçladığımız sadece yöremize ait tatları tanıtmak değil, Küçükçekmece ve Bitlis arasında gönül köprüleri kurmak. Bu festivalde diğer illerin tatlarını da tanıtarak, esnaflarımıza ve ekonomimize katkıda bulunmak istiyoruz. Bu kapsamda, bizlere gönlünü açan her türlü sorumluluğu üstlenen Küçükçekmece Belediye Başkanımız Temel Karadeniz’e teşekkür ederim” diye konuştu.

Açılışta, protokol üyelerine plaket takdim edildi.  Ardından, protokol üyeleri kurulan standları gezerek, yöresel lezzetleri tattı.

12 GÜN BOYUNCA DEVAM EDECEK

12 gün boyunca devam edecek olan festivalde; Trakya, Balkanlar, Bitlis, Sivas, Tokat, Sinop, Kastamonu, Trabzon, Samsun, Kars, Ardahan, Iğdır, Malatya ve Mardin yörelerine ait yöresel lezzetler, kurulacak stantlarda İstanbullular’ın hizmetine sunulacak. Festival alanında yöresel sanatçılar da vatandaşlara müzik ziyafeti sunacak.
 
Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)



Editör: TE Bilisim