Küçükçekmece Bilgi Evleri öğrencileriyle, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen söyleşide bir araya geldi.

İstanbul Times Haber Merkezi

Geçtiğimiz günlerde kutlanan Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen söyleşinin yöneticiliğini Erkan Doğanay yaptı. Söyleşide, Ramazan Minder öğrencilere Türkiye’de kitap okuma oranı ve kütüphanelerle ilgili önemli bilgiler verdi.

“KOMPLEKSE KAPILMAMIZA GEREK YOK, OKUYORUZ”

Bazı araştırmaların Türkiye’de kitap okuma oranını binde bir olarak gösterdiğini ve bunun yanlış bir bilgi olduğunu ileri süren Ramazan Minder, “Türk halkı okumuyor diyorlar. Bu çok cahilce bir bilgidir. TUİK raporlarına bakıp, Türkiye’de kütüphanelerdeki okuyucu istatistiğini göz önüne aldığımızda, bu oran yüzde 10’dur. Ayrıca Türkiye’de ciddi bir yayın faaliyeti de söz konusu. Türk toplumu öyle yansıtıldığı gibi okumayan bir toplum değil. Avrupa’ya karşı bir kompleks içine girmemize gerek yok” diye konuştu.

“KÜTÜPHANELER BİZE YETMİYOR”

“Kütüphaneler bugün bize yetmiyor. Mekanlar küçük geliyor” diyerek, konuşmasına devam eden Minder, belediyelerin yaptığı kültür merkezlerinin de halkın kültür seviyesini artırdığını ifade etti. Ramazan Minder, İstanbul’da ki kütüphanelerin görsellerini öğrencilerle paylaşarak, onları bilgilendirdi.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)
Editör: TE Bilisim