Nasrettin Hoca Ortaokulu’nda Küçükçekmece Belediyesi’nin katkılarıyla Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliği ile açılan fuarda öğrenciler sergiledikleri birbirinden ilginç çalışmalarla göz doldurdu.

İstanbul Times Haber Merkezi

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programa, Küçükçekmece İlçe Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Adulbaki İnce, Küçükçekmece Sağlık İşleri Müdürü Muzaffer Varol öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı. Protokol üyeleri kurdela kesim töreninin ardından fuarı gezerek, minik mucitlerin yaptıkları icatlar hakkında bilgi aldı.

“BİLGİ EN BÜYÜK GÜÇTÜR’’

Yeniliklerin ve keşiflerin ülkeyi daha da geliştireceğini vurgulayan Küçükçekmece İlçe Kaymakamı Harun Kaya, “Bilgi, en büyük güç ve en büyük araçtır. Bilgiyi en iyi kullananlar yaşama yön veriyorlar. Bilgiye ne kadar yön veriyorsanız o kadar yükseliyorsunuz. Öğrencilerimizden hayal kurmalarını bekliyoruz çünkü yenilikler ve keşifler hayal kurmakla oluyor. İcat edin ki ülke kalkınsın’’diyerek öğrencilere başarılar diledi.

“HER FİKİR DEĞERLİDİR’’

Öğrencilerinin araştırmalarının sergileyebilecek bir ortam oluşturduklarını ifade eden Nasrettin Hoca Ortaokulu Müdürü Mehmet Yazar ise “En temel amacımız, gerçek hayattaki soru ve sorunlara yönelik çözüm bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmalarının öneminin, öğrencilere tarafından yaparak ve yaşayarak öğrenilmesini sağlamaktır. Bilim fuarımız ile birlikte her seviyedeki proje yapabileceğini göstermiş bulunmaktayız. Her fikir değerlidir ilkesi ile hazırlamış olduğumuz projelerin emekçilerine teşekkür ediyorum’’ dedi.

DİŞ TEMİZLİK SETİ HEDİYE EDİLDİ

Nasrettin Hoca Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan Karadeniz Yöresi Halk Oyunları Gösterisi büyük alkış aldı. Bilim Şenliği programında, 150 tane proje, 50 deney, 20 gösterili deney, 80 resim tuval ve ebru sanatı sergilendi. Madde bağımlılığı, sivil savunma ve deprem stantları kurulurken, Küçükçekmece Belediyesi de ‘’Hayata Sağlıklı Gülümse ‘’ standında diş temizliği seti hediye etti.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)
Editör: TE Bilisim