Küçükçekmece Belediyesi’nin katkılarıyla Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi'nde gerçekleştirilen programa, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı ve Arif Ay başta olmak üzere pek çok yazar ve şair katıldı.

“ŞİİRLE TANIŞMAYI BEKLEYEN İNSANLARI BULMALIYIZ”

Küçükçekmece ilçesinin kültür-sanat alanındaki bir merkez olması için çalıştıklarını belirten Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “Kültür etkinliklerinin daha uzun soluklu olması için bizim sokaklarda şiirle tanışmayı bekleyen insanları bulmamız gerekiyor” dedi. Temel Karadeniz’e katkılarından dolayı teşekkür eden Mahmut Bıyıklı ise “Sanatla başladı yabancılaşma, sanatla yurt dışına atılacak diyorlar. Biz sanatla düştük, sanatla kalkacağız. İnadına sanat inadına şiir dememiz gerekiyor” diye konuştu.

Programın onur konuğu Arif Ay ise “Kültür-sanat alanında maalesef bir iktidar oluşturamadık. Türk edebiyatında kim var diye insanlara sorulduğunda 3-5 isimden başka bir cevap alamıyorsunuz. Mesele zihniyet dönüşümünü sağlamaktır. Günümüzde Müslümanların yaşadığı kötülükleri ortadan kaldırmak için bu bilinç değişikliğine ihtiyaç var” dedi.

“HERKES SAVRULDU O İSE DEĞİŞMEDİ”

Moderatörlüğünü Hüseyin Akın'ın yaptığı Arif Ay'ın şiirleri ve hayata bakış felsefesinin ele alındığı etkinlikte konuşan Prof. Dr. Turan Koç, "Arif Ay şiirlerinde, bizim kelimelerimizle, bizim kelamımız olmuştur" dedi. Ay ile Erzurum’da öğrencilik yıllarında tanıştığını aktaran Yedi İklim Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ali Haydar Haksal da "Hiçbir zaman birbirimiz incitmedik, uzaklaşmadık. Arif Ay, insanların savrulduğu bir dönemde değişmeyen bir kişiydi" şeklinde konuştu. Yazar Muzaffer Doğan ise Arif Ay'ın şiirlerinin doğallığından bahsederek, “Ay ne yazdıysa onu yaşamıştır; ne yaşadıysa onu yazmıştır. Şiirlerinde hiçbir yapaylığa yer yoktur” dedi.

Özel etkinlikte ayrıca Temel Karadeniz tarafından, düzenleme kuruluna (Mahmut Bıyıklı, Hüseyin Akın, Muzaffer Doğan, Bünyamin Yılmaz, Bahtiyar Aslan, Şakir Kurtulmuş ve Arif Ay’a)  plaket takdim edildi. Program sonunda ise, Küçükçekmece Belediyesi tarafından Arif Ay’ın ‘Şiirimin Şehirleri’ isimli kitabı tüm katılımcılara hediye edildi. Programın ikinci ayağı ise, Küçükçekmece Balıkçı Adası’nda gerçekleştirilecek. 21 şairin gün batımında şiirlerini paylaşmasının ardından, Cengiz Özkan, "birlik ve kardeşlik" türküleri seslendirecek.


Şiir akşamına katılacak şairler ise şunlar: Adem Turan, Ali Ural, Ali Ayçil, Aykut Nasip Kelebek, Bestami Yazgan, Celal Fedai, Cemalettin Latiç, Hüseyin Akın, Hüseyin Atlansoy, Hüseyin Karaca, Mevlana İdris, Nurettin Durman, Recep Garip, Serdar Kacır, Sümeyye Betül, Şeref Akbaba, Turan Koç, Ömer Faruk Ünalan, Özcan Ünlü ve Zeynep Arkan

 

Editör: TE Bilisim