Küçükçekmece’de eğitim veren Yıldırım Beyazıt Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından gerçekleştirilen programda, otistik çocuklar el işi alanında ürettikleri çalışmaları sahneledi. Çocuklarını sahnede izleyen ebeveynler programda, duygusal anlar yaşadı.


FARKINDALIK YARATMAK HEDEFLENİYOR
Otizm konusunda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen “Yürüyen Sergi” isimli etkinliğe, “Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Güllüçayır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, “Evet Hayır” yarışmasıyla hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


“68 ÇOCUKTAN BİRİ OTİZMLİ”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan programda, otizmli öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde İstiklal Marşı’nı piyanoyla icra etti.
Programda konuşan Yıldırım Beyazıt Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Cafer Uzun, otizme dikkat çektiği konuşmasında, dünyada her doğan 68 çocuktan 1 tanesinin otizmli olduğunu ve her 20 dakikada bir çocuğa otizm tanısı koyulduğunu söyledi.


“SİZLER ZORU BAŞARIYORSUNUZ”
Küçükçekmece Belediyesi olarak her zaman dezavantajlı grupların yanlarında olduklarını ifade eden Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Güllüçayır, “Otizmli çocuklar, özel çocuklarımız. Onların velileri olarak sizler, zor bir olayı başarıyorsunuz. Bu anlamda, hakkınız ödenmez. Otizmli çocuklarımız üzerinde emeği olan öğretmenlerimize ve programda emeği bulunanlara da teşekkür ederim” diye konuştu.


“HEDİYELEŞTİRİLMİŞ ÇOCUKLAR ONLAR”
Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya ise “Bizim için çok özel bir program. Özel çocuklarımız için çalışmalar yapıyoruz. En azından iş okulu seviyesinde sırada bekleyen çocuklarımızın olmaması bizi mutlu ediyor. Otizmli çocuklarımız, hediyeleştirilmiş çocuklar. Kalplerinde en ufak bir kötülük yok. Programda emeği geçen tüm velilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederim” dedi.


OTİZMLİ ÇOCUKLARDAN EL İŞİ HARİKALARI
Konuşmaların ardından otizmli öğrenciler atık malzemeler, sünger, cd parçaları, metaller, fermuar ve kumaş parçalarından hazırladıkları tasarımlarını sahneye öğretmenleriyle birlikte taşıdılar. Öğrencilerin bir yıllık çalışmalarından oluşan, üç boyutlu eserlerin de yer aldığı yürüyen sergi, büyük beğeni topladı.
 

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OTİSTİK ÖĞRENCİLERLE HORON OYNADI
Okul öğrencilerinden Yakup Kırvar’ın öğretmeniyle birlikte gerçekleştirdiği “Ispanaklı Yumurta” isimli eğlenceli gösteri de ilgiyle izlendi. Otistik öğrencilerin sahnelediği Karadeniz gösterisinde onları sahnede yalnız bırakmayarak, horon oynayan  İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz da büyük alkış aldı. Program, otistik öğrencilerin Mehter gösterisiyle son buldu.


“YÜZDE 93 OTİZMİ BİLMİYOR”
Ünlü sunucu Erkan Yolaç da, öğrencilerin tasarımlarını çok beğendiğini ifade ettiği konuşmasında, “Türkiye nüfusunun yüzde 93’ü otizmden habersiz. Ancak dün oynanan maçları sorsak herkes bilir. Otistik çocukların farkında olunmasını temenni ediyorum. Cennet annelerin ayakları altındadır şüphesiz ama şuna da inanıyorum ki, bu okulda eğitim veren tüm öğretmenler cennetliktir’’ dedi.
 
    
Editör: TE Bilisim