Başak İkiz’in sunuculuğunu yaptığı programa; geçtiğimiz günlerde Ankara Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan halk müziği sanatçısı bağlama ustası Prof. Dr. Erol Parlak ve öğrencileri genç sanatçılar Fatma Şahin Aydoğan ile Erhan Uslu konuk oldu.

Usta sanatçı Neşet Ertaş’ın dillere destan türkülerini seslendiren konuklar, dinleyenleri icralarıyla mest etti. Programa çok sayıda Küçükçekmecelinin yanı sıra Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan da katıldı.

 

“ONUN SÖYLEDİKLERİ GERÇEKTİ”

 Neşet Ertaş’ın hayatını kitabına konu eden ve sanatçıyla çokça vakit geçiren Prof. Dr. Erol Parlak, usta sanatçıyı şu sözlerle anlattı:

“ Cilalı imaj devrinde yaşıyoruz. Her toplum kendi gerçeğini yaşıyor. Bizim topraklarımız dünyanın en zengin kültürüne sahip. Aşıklarımız, ozanlarımız var. Büyük değerlerimiz var. Neşet Ertaş, tarihin kaydettiği eşi benzeri olmayan bir usta. 60 yıl bize türküler söyledi. Her kuşak onda kendisini bulabiliyor. Evrensel olanlar bizim ustalarımızdır. Onun söyledikleri tamamen gerçekti. Her toplum kendi gerçeğini yaşıyor. Bu çağın ürünleri ise kulak bile doldurmuyor. Neşet Ertaş bu yüzden ölümsüz ve ahirdir. Söylediği her şey gerçek ve sahicidir”

 

“MÜZİK ÜNİVERSİTESİYLE KOKUŞMUŞLUĞA SON VERECEĞİZ”

 Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Ankara Güzel Sanatlar Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Erol Parlak, “ Bizim Anadolu’nun birikimi gerçek ve öz niteliğiyle asla yansıtılamıyor. Kurumsal müzik yapılan yerlerde bu kültürün güzellikleri yansıtılamıyor. Üstatlarımızın o hak vergisi özelliklerini yeni yeni ortaya çıkarıyoruz. Neşet Ertaş maalesef doğru düzgün konservatuarlarda yoktu. Benim temel düşüncem, direk üstatların ağzından, onların tarzından bilgilerin aktarılması yönünde. Bu müzik üniversitesinde bu kokuşmuşluk, çürümüşlük ve dejenerasyona son vereceğiz. Dünyanın en zengin kültür coğrafyasındayız. Bizim üzerimize derin bir aşağılık duygusu ve ölü toprağı serpmişler. Bizler de buna kapılmışız. Bundan vazgeçelim. Coğrafyamızın değerlerini ortaya çıkartıp onun üzerinden dünyaya kendimizi sunacağız. O, zaman çok büyük saygı göreceğiz” diye konuştu.

Program sonunda Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan, konuklara teşekkür ederek, çiçek takdim etti. 

Editör: TE Bilisim