Mareşal Fevzi Çakmak ile Zühtü Şenyuva İlkokulu, Ebu Hanife Ortaokulu ve Eşref Bitlis Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde kurulan iftar sofralarına oturan yaklaşık 15 bin Küçükçekmeceli komşularıyla birlikte oruç açmanın mutluluğunu yaşadı. İftar yemeğine, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, İlçe Müftüsü Mustafa Temel ve Başkan Yardımcıları da katıldı.

"YÜREKLERİMİZ DAĞLANDI"

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından söz alan Harun Kaya,  "Rabbim en mutlu günlerin sizin olmasını nasip etsin inşallah. Çok kötü bir gün yaşadık, yüreklerimiz dağlandı. Yarın Kadir gecesi. Bu mübarek gecede akan kanın durması için dua edelim. Şu anda biz bu sofrada  oturalım diye çocuklarını yetim bırakanlar var. İlk defa dört ayda biten bir cami gördüm. Küçükçekmece'ye de bu yakışır. Yarın onun da açılışını gerçekleştireceğiz"  dedi.


"ÖLENLERE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM"

Temel Karadeniz de herkesin yaklaşan Ramazan Bayramı’nı tebrik ederek, “Yaşadığımız vahim saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim Ramazan’ın yüzü suyu hürmetine bizi korusun. Kadir gecenizi ve bayramınızı kutluyorum. Yarın Sultanmurat  Mahallesi'nde meclis üyesi Göksel Gümüşdağ' ın annesi ve babası adına yaptırdığı camiyi sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla açacağız" diye konuştu. Karadeniz, akşam ezanı öncesi masaları dolaşarak, vatandaşlarla da sohbet etti.


TERÖR MAĞDURLARI İÇİN DUA EDİLDİ

İftar sonrasında ise, Fethiye Hasan Gümüşdağ Camii İmamı Necmettin Yalçın'ın Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından, terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımız için dua okundu. Binlerce Küçükçekmeceli Atatürk Havalimanı saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlar için dua etti. Ayrıca iftar sonrasında çocuklar da unutulmadı. Küçükçekmece Belediyesi animasyon ekibi, Hacivat ve Karagöz gibi milli değerlerimizi çocuklarla buluşturdu.
Editör: TE Bilisim