Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen söyleşide Küçükçekmeceli ailelerle buluşan Soykan, oyunun çocuk için doğar doğmaz başladığını ve hayat boyu devam ettiğini söyledi. Oyunun çocuk ve aile üzerindeki önemine de değinen Soykan’ı, Küçükçekmeceli ebeveynler de pür dikkat dinledi.

“OYUN ÇOCUKLARI YAŞAMA HAZIRLAR”
Oyunun çocuğun kendisini ifade etmesini, sosyal ve ahlaki değerleri öğrenmesini ve iç dünyasının dışa vurmasını sağladığını ifade eden Hande Soykan, oyun sayesinde çocukların yaşama hazırlandığını söyledi. Soykan, oyunun çocukların bedensel, psiko-motor, dil, zihinsel, sosyal ve duygusal yönden gelişmesine katkı sağladığından da bahsetti.

“ANNE-BABA, ÇOCUK İLETİŞİMİ İÇİN ÖNEMLİ”
Evde anne-baba ve çocuk iletişimi açısından da oyunun çok büyük faydaları olduğunu belirten Hande Soykan, “Çocuk aile içinde önemini keşfeder, değer verildiğini ve sevildiğini görür, duygularını dışa vurur, gerginliği azalır. Anne-baba bu sayede çocuğun ihtiyaçlarını görebilirler” dedi.

“OYUNDA PATRON OLMASINA İZİN VERİN”
Ebeveynlere en azından haftada bir defa birkaç saat çocukla oyun oynamalarını da tavsiye eden Soykan, oyun oynarken anne ve babaların çocuklarının patron olmasına izin vermesi gerektiğini ve çocuklarına karışmamaları, onları özgür bırakmalarını söyledi.

“ÇOCUKLARIN YAŞLARINA GÖRE OYUN SEÇİN”
Çocukların yaşlarına göre oyun seçmelerini de tavsiye eden Soykan, çocukla kaliteli vakit geçirmenin en iyi yolunun oyun olduğunu ifade etti. Programa katılanların sorularını da yanıtlayan Hande Soykan ebeveynlere, ‘Son Harften Kelime Bulma, Birlikte Yemek Yapma, Haritada Şehir Bulma, Şişelerle Bowling Oynama, Taş Boyama’ gibi oyun önerilerinde bulundu.




 
Editör: TE Bilisim