KÜÇÜKÇEKMECELİ ÇOCUKLAR YAZ TATİLİNDE ATA BİNİYOR

Küçükçekmece Belediyesi Yaz Spor Okulları bünyesinde faaliyet gösteren binicilik kursları 6-14 yaş arası öğrencilere hizmet veriyor. Haftanın üç günü, Pazartesi, Çarşamba ve Perşembe günleri 12.00-14.00 saatleri arasında düzenlenen kursta çocuklar bir yandan ata binmeyi öğrenirken, diğer yandan yeşil ormanlar içinde bol temiz havalı bir ortamda enerji depoluyor.
Çocukların hayvan sevgisini pekiştirerek, eğlenceli ve faydalı bir yaz geçirmesi amacıyla verilen binicilik kurslarında, öğrencinin kendisinden büyük bir atı kontrol ederek özgüvenini geliştirmesi, bunun yanında sportmenlik liderlik ve sorumluluk niteliğini artırması amaçlanıyor.


ATA SPORU BİNİCİLİĞİN FAYDALARI


At binmek (binicilik) hem kalp damar, hem kassal iyileşimi sağlar ve binicinin hayatının pek çok evresinde ona yardımcı olur. Üstelik her yaştaki insanın rahatça yapabileceği bir spordur. Binicilik, kan dolaşımı ve solunum sistemini iyileştirir. Aynı zamanda kişinin duruşunu düzeltir, denge ve koordinasyonu geliştirir. Atın ritmik yürüme biçimi binicinin bu yürüyüşe sürekli uyum sağlamasını gerektirir. Böylece değişik kas grupları, özellikle de pelvik kaslar ve duruş kasları, çalışır. At hızlandıkça binicinin farklı kas grupları da yoğun bir şekilde çalışmaya başlar. Atın doğal yürüyüşüne sağlanan uyum ve doğru biniş oturuşu bir araya geldiği zaman kişinin omurgası, eklem hareketliliği ve birçok kas grubunun durumu güçlenir.

 

Editör: TE Bilisim