Küçükçekmece Belediyesi Yaz Spor Okulları bünyesinde açılan Futbol Okullarına Küçükçekmeceli çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Yaz başından beri 800 kişinin kayıt olduğu Futbol Okulu’nda 6-14 yaş arasındaki çocuklara uzman bir kadro tarafından temel futbol eğitimi veriliyor.
 
“BURADA CİDDİYET VE DİSİPLİNİ GÖRDÜK”
 
Küçükçekmece Belediyesi yaz Futbol Okuluna çocuklarını kaydettiren veliler de çalışmalarda çocuklarını yalnız bırakmıyor. Tribünde meraklı gözlerle çalışmaları seyreden veliler çocuklarının mutluluklarına ortak oluyor. Yaz futbol okulu çalışmalarına oğlu Emre Yıldız’ı getiren baba Ferhat Yıldız da çalışmalardan son derece memnun olduğunu dile getirerek, “Futbol okuluna yazdırmadan önce, Çok araştırdık ve sorduk, ciddiyeti ve disiplinli çalıştığını gördük. 2-3 gün denemek için oğlumu çalışmalara getirdim. Antrenörlerin çocuklarımıza davranışları ve ilgileri beni mutlu etti. Tamamen profesyonelce çalışılan bir ortam olduğunu fark ettim. Çocuğumun sadece bu yaz okuluna değil, Kış spor okullarına da devam ettireceğim” dedi.
 
“NİCE DÜNYA ŞAMPİYONLARI YETİŞTİRECEĞİZ”
 
Her zaman sporun ve sporcunun yanında yer alan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise, geleceğin mimarının çocuklar olduğuna dikkat çekerek, “Çocuklar sayesinde biz geleceğe umutla bakıyoruz. İlçemizde yaşayan çocukların amatör olarak bile olsa sporla uğraşması bizi çok mutlu ediyor. Eminim Küçükçekmece’ de geleceğe yapılan bu yatırımlar boşa çıkmayacak; nice şampiyonlar yetiştireceğiz” diye konuştu. Çalışmaların altı noktada devam ettiğini kaydeden Spor Şefi Halil İbrahim Sarp da, “Çok iyi bir eğitmen kadrosu ile çalışıyoruz. Çocukları çok fazla sıkmadan eğlendirerek futbolun temel becerilerini öğretiyoruz. Burayı bir eğitim yuvası olarak görüyoruz. Burası bizim için bir futbolcu fabrikası” dedi.
Küçükçekmece Belediyesi Futbol Okulu’nda amaç, öncelikle yetenekli çocukları Küçükçekmece ilçesi amatör takımların altyapısına sonra da büyük takımların altyapısına kazandırmak.
    
Editör: TE Bilisim