Küçükçekmece Belediyesi, Sefaköy’de düzenlediği ‘’Kitap Festivali’’ ile on bir ayın sultanı Ramazan’ın manevi iklimini zirveye taşıdı.

Sefaköy Metrobüs durağı yanındaki festival alanında kurulan standlarda, çeşitli yayınevleri, kitaplarını sergileyerek, kitap dostlarını bir araya getirdi. Alanda, 6 sahaf da meraklısı ile buluştu. 


SANATSAL VE KÜLTÜREL FAALİYETLER YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Küçükçekmece Belediyesi, festival kapsamında vatandaşları geleneksel sahne sanatları, yöresel tatlar, konserler ve özel etkinliklerle de buluşturdu.  Meddah, Karagöz, Orta Oyunu, Kukla gibi geleneksel sahne sanatlarıyla başlayan ve kültürel bir şölene dönüşen fuarı ziyaret eden vatandaşlar, tasavvuf konserleriyle de Ramazan’ın manevi hazzını yaşadı. 


Ramazan ayı boyunca devam eden kitap festivalinde Ahmet Özhan’dan, Bekir Ünlüataer’e, Halil Necipoğlu’ndan Serdar Tuncer’e sevilen pek çok sanatçı ilahi, şiir ve Ramazan’ın ruhuna uygun ezgileriyle katılımcılarla buluştu. Alanda Küçükçekmece Geleneksel Sanatlar Akademisi öğrencileri de kaligrafi, çini, katı, ebru ve minyatür gibi dallarda stand kurarak, sanatlarını icra etti. 


Editör: TE Bilisim