Programa, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Korkut ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

İstanbul Times Haber Merkezi

Fatih Camii İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu'nun Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan gecede, İlahiyatçı Yazar Döngeloğlu, Kadir Gecesi duasını okuyarak, vatandaşlarla birlikte dua etti.

“BİR ÖMRE BEDEL BİR GECE”

İftar öncesi konuşmasında, Kadir Gecesi’nin bin aydan daha hayırlı olduğuna dikkat çeken İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu,  “ Bu gece, bin aydan daha hayırlıdır. Yani 83 yıl 4 ay eder. Değerli kardeşlerim;  bir ömre bedel bir gece. Affolunmamız, bağışlanmamız, Yüce Allah’ın affımızı, beratımızı ,dünyaya ve ahirete ait dualarımızı dileklerimizi kabul etmesi için müstesna bir zaman dilimidir. Bu gecede, Resulullah A.S Kuran'ın inmeye başladığını bize müjdelemiştir. Bunun için peygamberliğin de başladığı gün olan bugünü bize yaşatan Allah-u Teala, hepimizi mübarek  bir arafa gününde Arafat’ta da Mekke’de de biraraya getirsin” dedi.

“MÜSLÜMAN OLMANIN KEYFİNİ YAŞIYORUZ”

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise '' Müslüman olmanın keyfini yaşadığımız anlardan geçiyoruz. İşte Ramazan bize elveda demeye yaklaşıyor ve bugün Kadir Gecesi.Ramazan ayı boyunca, ilçemizdeki mahallelerde vatandaşlarımızla Rabbimize el açtık. Bu tabloyu gören çocuklarımıza önemli hatıralar bıraktık. Mütevazi sofralarımıza büyük ilgi gösteren, tüm vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bugün de lütfen birbirimize çok dua edelim. Bütün dünya  müslümanlarına, bütün dünyadaki masum ve mazlum insanlara hep birlikte dua edelim. Rabbim bu coşkuyla bu anlayışla bizleri bayramlarda da buluştursun. Birliğimizi ve dirliğimizi hiç bozmasın. Kadir gecemizin feyzinden bereketinden hepinizin sonuna kadar istifade etmemizi niyaz ediyorum.'' diye konuştu.

SEMA GÖSTERİLERİ İLGİYLE İZLENDİ

Konuşmaların ve okunan ezanın ardından vatandaşlar hep birlikte iftar yaptı. Programda, İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, Hz. Muhammed’in hayatından kesitleri katılımcılarla paylaştı. Ayrıca, Tasavvuf Musikisi sanatçısı Veysel Dalsaldı’nın söylediği ilahiler eşliğinde yapılan sema gösterileri vatandaşları manevi bir yolculuğa çıkardı.

BAŞKAN KOMŞULARIYLA İFTAR YAPTI

Öte yandan devam eden sokak iftarları kapsamında Başkan Karadeniz, Söğütlüçeşme İlkokulu’nda vatandaşlarla, ikamet ettiği Kiptaş Konutları bahçesinde kurulan iftar sofralarında da komşularıyla biraraya gelerek, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim