Olası bir deprem veya yangın sonrası binada mahsur kalan kişileri kurtarmaya yönelik düzenlenen tatbikat, gerçeğini aratmadı. 8 katlı binada düzenlenen tatbikatta, senaryo gereği alarm sesinin duyulmasının ardından 1 dakika 30 saniyede bina boşaltıldı. Ardından 5. katta mahsur kalan personel sedye ve halatlar yardımıyla tahliye edilerek, ambulans ile hastaneye sevk edildi.

 “AFETLER BİZİM GERÇEĞİMİZ”

 Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan, personele hafta boyunca temel afet eğitimi verildiğini ifade ettiği konuşmasında, “ Bu eğitimi tahliye tatbikatı ile neticelendirdik. Tatbikat, Küçükçekmece Belediyesi Sivil Savunma Amirliği ve Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekipleri tarafından gerçekleştirildi. Belediyemize gün içinde binlerce vatandaşımız geliyor. Kalabalık bir personelle çalışıyoruz. Esas amaç personelimizin de böyle bir durumda binayı tanıması ve nasıl hareket edeceğini daha iyi kavramasıdır. Dilerim böyle afetler hiç yaşanmaz ama ülkemizin gerçeği olduğunu ve önlem almayı da unutmamamız gerekiyor” diye konuştu.

 “KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ FARKINDALIK YARATIYOR”

 Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi Amiri Hüseyin Karadayı ise afetlere karşı hazırlıklı olunması gerektiğine dikkat çekerek, “Küçükçekmece Belediyesi bu konuyu çok önemsiyor. Burada öğrendik ki, belediye afetlere hazır. Bu tatbikatlarla afetlere daha hazır hale geldiğimiz gerçeğini unutmamamız gerekiyor. Bu konuyu önemseyen, farkındalık yaratan Küçükçekmece Belediyesi’ne teşekkür ederim” dedi.

TEMEL AFET EĞİTİMİ VERİLDİ

 Küçükçekmece Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından belediye personeline yönelik “ Temel Afet Eğitimi” düzenlendi. Küçükçekmece Belediyesi Sivil Savunma Amiri Emrah Karataş tarafından verilen eğitimde, 550 personel afetlere karşı bilinçlendirildi.

Editör: TE Bilisim