2014 yılı başında inşaatı tamamlanan Küçükçekmece Belediyesi Hizmet Binası Enerji Kimlik Belgesi’nde, Enerji Etüdü ile Otomasyon Sistemleri Etüdü çalışmalarında Türkiye’de enerji verimliliği alanında çalışma yapan EVD ile mekanik etüt firmalarından İDETEK’i tercih etti.

KİMLİK BELGESİNİ BESİM MÜFTÜOĞLU TESLİM ALDI

Bu kapsamda iki ay boyunca belediye binasında yapılan ölçümler ve incelemeler sonunda Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu’nu makamında ziyaret eden firma yöneticileri, Küçükçekmece Belediyesi  ‘Enerji Kimlik Belgesi’ni Besim Müftüoğlu’ na takdim etti.  Ayrıca EVD Enerji Yönetimi ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Birsen Bakır ve firma yöneticisi Burak Balkın tarafından “Belediye Binası’nın Enerji Verimliliği ve Enerji Yönetimi” konusunda bir sunum gerçekleştirildi.

Yapılan çalışmalara elektrik mühendisi olan Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu başta olmak üzere Küçükçekmece Belediyesi Hizmet Binası bünyesindeki tesis yöneticileri ile teknik yetkililer de destek verdi.

İki ay boyunca yapılan çalışmalar ise şunlar oldu:

Küçükçekmece Belediyesi hizmet binası yöneticilerinin ‘Enerji Verimliliğine’ olan ilgisi ve binanın özellikleri gereği tabi olduğu yükümlülükleri yerine getirmek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı BEP TR sistemine tesise ait bilgiler girilerek, resmi ‘Enerji Kimlik Belgesi’ çıkarıldı.
Ayrıca tesiste enerjinin nerede ve nasıl tüketildiğinin mühendislik ölçümleriyle belirlenmesi, raporlanması ve iyileştirme önerilerini içeren ‘Enerji Etüdü’ yapıldı. Mekanik Etüt ölçümlerinde tesisin sahip olduğu ısıtma, soğutma, havalandırma, aydınlatma, enerji izleme gibi sistemlerinin bağlı olduğu otomasyon sistemlerinin senaryoları, çalışma ve kullanım şekilleri farklı ve ileri mühendislik yaklaşımları ile incelenerek, tesise bazı verim arttırıcı önerilerde bulunuldu. 

Editör: TE Bilisim