İstanbul’un en kalabalık ikinci ilçesi olan Küçükçekmece’ye kadar gelecek Marmaray, Havaray, yeni metro hatları ve Köseköy-3. Havalimanı hızlı tren hattı ile Küçükçekmeceli vatandaşlar rahat ve hızlı bir şekilde istedikleri yere seyahat edebilecek.

İstanbul Times Haber Merkezi

YENİ HATLAR KÜÇÜKÇEKMECE’NİN DEĞERİNE DEĞER KATACAK

Bilindiği gibi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, geçtiğimiz Mayıs ayında İstanbullular’a 5 yeni raylı sistem hattı müjdesini vermişti. Bu hatların ikisinde Halkalı, adeta bir merkez nokta konumunda bulunacak. 

33 kilometrelik Halkalı-Üçüncü havaalanı ile 33 kilometrelik Halkalı-Çatalca metro hatlarıyla bölge çok daha değerli bir hale gelecek. Küçükçekmece’de yaşayan biri İstanbul’un her hangi bir yerine kısa sürede ulaşacak. Ayrıca hızlı tren hatları bağlantılarıyla da birkaç saat içerisinde Türkiye’nin birçok önemli şehrine ulaşma imkanı da bulacak.

HALKALI-PENDİK BANLİYÖ HATTININ BİTİŞ TARİHİ DE BELLİ OLDU

Diğer taraftan milyonlarca İstanbullu'yu ilgilendiren banliyö hatlarının tamamlanması için de yeni takvim belli oldu. İspanyol firma, Gebze-Pendik arası banliyö hattını bu yılın sonu, Halkalı-Kazlıçeşme'yi Eylül 2016'da, Ayrılıkçeşme-Pendik arasını 2016 sonunda bitirmeyi taahhüt etti.

HALKALI-GEBZE 105 DAKİKAYA İNECEK

Proje tamamlandığında, banliyö hatları ile metro hatları Marmaray'a entegre edilmiş olacak. Halkalı-Gebze arasında kesintisiz işletmeciliğe geçilecek. Halkalı’dan Gebze'ye seyahat süresi 105 dakikaya inecek.

 “VATANDAŞLARIN DAHA RAHAT BİR YAŞAM SÜRMESİ İÇİN…”

Bu konuda konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz de, her şeyi vatandaşların daha iyi koşullarda yaşamasını sağlamak için yaptıklarını belirterek, projeler hakkında bilgi verdi:

“Kültür-sanat alanında devrim yapmış bir ilçeyiz. Vatandaş en güzel ilkleri bizimle yaşadı. Bundan sonrası için de yine vatandaşların rahat ve huzurlu bir yaşam sürmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’ın son projeleri bu açıdan ilçemiz için çok önemli. Halkalı-Üçüncü havaalanı ve Halkalı-Çatalca metro hatları ilçemizi ulaşım üssü haline getirecek. Rahatlıkla Kabataş’a kadar gidebileceğiz. E-5 üzerinden ve Halkalı Caddesi üzerinden ayrı ayrı raylı sistem hatları ile Halkalı Caddesi’nde Havaray olacak. Beşiktaş'tan gelen metro projesi, Küçükçekmece'ye uğrayacak. Marmaray'ın uzantısı da yakında Küçükçekmece'yle buluşacak. Sadece İstanbul içinde değil sadece birkaç saatte Türkiye’nin önemli şehirlerine ulaşabileceğiz. Bu projelerin gerçekleşmesiyle birlikte Küçükçekmece'deki ulaşım sorunu önemli ölçüde iyileşmiş olacak. Küçükçekmece değerine değer katacak.” 

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim