İbadethane, eğitim ve kongre alanlarından oluşacak merkezin iki yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

Küçükçekmece’de, 1995 yılında “Halkalı Cemevi”nin yerine, daha kapsamlı ve büyük cemevi ve kültür merkezi projesi için hazırlıklar tamamlandı. Tüm maliyetlerin Küçükçekmece Belediyesi tarafından karşılandığı projenin temel atma töreni, İstanbul Cemevi ve Kültür Merkezi Yaptırma Hizmet ve Dayanışma Derneği ile ortaklaşa hazırlanıyor. Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’in de katılacağı temel atma töreninde; ayrıca, alevi nefesleri konseri ile bağlama resitali de verilecek.

İstanbul Cemevi ve Kültür Merkezi, ibadethane olmasının yanında sosyal, kültürel ve tasavvuf ilimlerine hizmet veren de bir merkez olacak. Bilgisayar, yabancı dil, üniversite hazırlık, bağlama, el beceri ve meslek edindirme kurslarının düzenleneceği merkezde, kütüphane de bulunacak.

Proje, bin 500 kişilik cem salonu, 500 kişilik konferans salonu ve eğitim sınıflarından oluşacak. Bodrum katlarında 6 metre kat yüksekliği bulunan alanda, cenaze hizmetleri de verilecek. İki yılda tamamlanması planlanan yapı, engelli vatandaşların kullanımına uygun engelsiz bir yapı olma niteliği de taşıyor

Vatandaşımızı Kucaklıyoruz

Birlik ve beraberlik ruhunun önemine vurgu yapan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “Küçükçekmece Belediyesi olarak, yaptığımız bütün proje ve etkinliklerde, birlik ve beraberlik ruhunu pekiştirerek, halkımızın birbirine daha fazla kenetlenmesi için hizmet veriyoruz. Bu doğrultuda, İstanbul Cemevi ve Kültür Merkezi’nin temelini atacak olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim