Proje kapsamında Türkiye’ye gelen gençlerle akşam yemeğinde buluşan Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu, Küçükçekmece’yi katılımcılara tanıtarak, böylesine anlamlı bir projeye katkı sağlamaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Müftüoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

İstanbul Times Haber Merkezi


“BU TÜR PROJELERE HER ZAMAN DESTEK VERECEĞİZ”

“İstanbul’un en yoğun nüfusuna sahip olan ilçesi Küçükçekmece’de sizleri ağırlamaktan dolayı onur duyuyoruz. İlim müminin yitik bir malıdır. Bizler de Sabahattin Zaim Üniversitesi ve Hayrat Vakfı’nın bu güzel teşebbüsüne bir nebze de olsun katkıda bulunduğumuz için çok mutluyuz. Küçükçekmece’deki dostlarla birlikte Küçükçekmecelilerin daha iyi noktaya gelebilmesi için çalışıyoruz. Eğitim alanındaki bu tür projelere ise her zaman destek vereceğiz” dedi. Akşam yemeğinde ayrıca Hayrat Vakfı Genel Koordinatörü Metin Uçar Besim Müftüoğlu’na katkılarından dolayı plaket takdim etti.

“İSLAM MEDENİYETİNİN YOLUNDA VAKARLI İNSANLAR OLMALIYIZ”

Hayrat Vakfı Başkanı Ahmet Semiz de Küçükçekmece Belediyesi’ne katkılarından dolayı teşekkür ederek, “Bizler İslam gibi bir fazilet medeniyetinin insanlarıyız. Avrupa medeniyetlerinin bize yaptıkları zulümler yetmezmiş gibi onları taklit etmeye çalışmak son derece şuursuzca bir davranış. Biz bu dünyanın faniliğini kabul ederken, onlar bu dünyadaki zevkleri için yaşıyorlar. Bize düşen İslam medeniyetinin istikametinde vakarlı insanlar olmaktır” diye konuştu.

Hayrat Uluslararası Öğrenci Derneği ve Hayrat Vakfı işbirliğinde düzenlenen, akademi ve siyaset dünyası ile 50 farklı ülkeden gelen gençleri bir araya getiren Hayrat Gençlik Forumu’nda 50 ülkeden gelen 120 genç İslam Uygarlığı üzerine düşünce ve çalışmalarını paylaşıyor. Kültür ve medeniyet sahasından yetkin isimlerin konuşmalarını ve farklı ülkelerden gelen gençlerin sunumlarını gerçekleştireceği forum 5 gün sürecek. Ortak İslam Medeniyeti anlayışı zemininde Hayrat Gençlik Forumu’nda bir araya gelecek Müslüman gençler, daha iyi bir İslam dünyasına katkıda bulunmak için çalışmalarını hayata geçirecek.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim