Fevzi Çakmak Meydanı’ndaki etkinlik alanında Küçükçekmeceli sevenleriyle buluşan Hatipoğlu’ na, Küçükçekmeceliler büyük ilgi gösterdi. Fevzi Çakmak Meydanı’nı hınca hınç dolduran binlerce Küçükçekmeceli Hatipoğlu’ nu nefeslerini tutarak izledi. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’ in (SAV) son günlerini anlatan Hatipoğlu yumuşak üslubuyla gönülleri fethetti.

“PEYGAMBERİMİZİN ÖLECEĞİ VAHİY İLE SÖYLENDİ”

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’ in (SAV), son 13 gününde neler yaşadığını dinleyicilere aktaran Hatipoğlu, “Allah’tan ‘Ben sizin dininizi bugün bitirdim. Bundan sonra kitap inmeyecek, peygamber gelmeyecek. Ben size din olarak İslamî seçtim’ diye vahiy geliyor. Bu ayette peygamberimizin hayatta kalmasına gerek kalmadığı açıkça izah edilmiştir” dedi.

“SÖYLENMEDİK HİÇBİR ŞEY KALMASIN İSTİYOR”

Peygamberimizin 61 veya takvim farkına göre 63 yaşında vefat ettiğini kaydeden Hatipoğlu, “Peygamberimiz namaz kılarken hem cenneti hem cehennemi görüyor. Hatta cehennemin ateşi yüzümü yaladı, ben de korktum onlardan mıyım acaba dedim diyor. Şimdi kalkmış bazı hocalar kabir azabı yok, cehennem yok diyor. Öyle bir şey yok. İnsanlığın gideceği iki yeri de görmüş peygamber efendimiz. Bu nedenle son günlerinde insanlarla görüşmelerini artırıyor. Söylenmedik hiçbir şey kalmasın istiyor” diye konuştu.

“SON ZAMANLARINDA TESLİM OLMUŞ BİR RUH HALİ VARDI”

Peygamberimizin son günlerinde Allah’a teslim olmuş, mütefekkir bir hal içinde olduğunu da kaydeden Hatipoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Peygamber Efendimiz hasta yatağında yatarken dışarıdan ağlama sesleri duyuyor ve neden ağlıyorlar diyor. Sizin için dediklerinde ise üzerini giyerek insanların yanına gidiyor. ‘Bana Allah ya ebediyen bu dünyada kal ya da ahreti seç’ dedi. Ben de Allah’ı seçtim diyor”

Küçükçekmece Belediyesi’nin Ramazan’ın son gününe kadar sürecek olan Ramazan etkinliklerinde birçok dernek, Hünerli Eller Çarşısı standı yer alıyor. Ayrıca yayık ayranı gibi özel yöresel lezzetler de meraklıların ağzını tatlandırıyor. Fevzi Çakmak Meydanı’nda semazen gösterisinden ilahi konserine, tahta bacaktan şerbetçisine pek çok eski Ramazan ritüeli ise hayat buluyor.

Editör: TE Bilisim