Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, mezunu olduğu İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin 2014-2015 yılı mezuniyet törenine katıldı.  Başkan Karadeniz, mezun olduğu okulda genç diş hekimlerinin mezuniyet heyecanına ortak oldu.

İstanbul Times Haber Merkezi

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi’nde gerçekleştirilen törene Başkan Karadeniz’in yanı sıra,  İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mert Savrun, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sema Yıldırım, Türk Diş Hekimleri Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel, İstanbul Diş Hekimleri Odası Başkanı Ahmet Murat Ersoy, akademisyenler, aileler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

BAŞKAN KARADENİZ ESPRİSİYLE ÖĞRENCİLERİ VE AİLELERİ GÜLDÜRDÜ

Törende yaptığı konuşmada, İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun olmanın bir ayrıcalık olduğunun altını çizen Başkan Karadeniz, “Diş Hekimliği fakülteleri renkli fakültelerdir. Sizler, üniversite eğitimi alırken aynı zamanda sabır eğitiminden geçiyorsunuz. Görsel bir işçilik öğreniyorsunuz. Hayata estetik bir kaygıyla bakacaksınız. Almış olduğunuz eğitim sizleri farklı bir noktaya taşıyacaktır. Bu eğitimde en büyük rol, aileleriniz ve hocalarınıza aittir. Ben onlara da sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek, onları tebrik etti.

Başkan Karadeniz, bir diş hekimi olarak siyasette yer almasını ise esprili bir dille, “ Diş hekimi olarak siyasette yer almamın avantajlarını yaşıyorum. Siyasette ve hayatta dişli rakiplerimiz oluyor. Bunun esprili yolu diş hekimi olmaktan geçiyor” diye yorumlarken salondakileri de güldürdü.

 ‘MEZUNLARIMIZ TÜRKİYE’NİN EN SEÇKİN İSİMLERİ’

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sema Yıldırım ise fakültenin en köklü ve en çok tercih edilen diş hekimliği fakültesi olduğuna dikkat çektiği konuşmasında, “Buradan mezun olanlar Türkiye’nin en seçkin isimleri olarak da kendilerini duyuruyor. Bu kapsamda bizimle bu heyecanı paylaşan Temel Karadeniz ve Mustafa Demir’e teşekkür ederim. Onlarla da gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Aynı okuldan mezun olan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de gençlere meslekleriyle ilgili öneri ve tavsiyelerde bulundu. Başkan Karadeniz törende, diğer protokol üyeleriyle birlikte okul 1.2. ve 3.’lerine mezuniyet belgesi, plaket ve ödüllerini takdim etti. 

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim