Gülten Özaydın Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluşan Arin Gürsoy, habercinin bir gününün nasıl geçtiğini anlattı. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Gürsoy, samimi açıklamalarda bulundu.

“BAYRAM ÇOCUĞU GİBİ HEP HAZIRIZ”

Meslek deneyimleri hakkında katılımcıları bilgilendiren Gürsoy, “Habercilik bir aşk, virüs. Zor bir meslek. Gece haber sunduğumuz için kanaldan çok geç ayrılıyoruz. 11’de, 12’de uyanıyorum. Daha sonra kanala geçiyorum. Orası benim ikinci evim. Haberleri tarıyoruz, yayımlanacak haberleri seçiyor ve gerekli düzeltmeleri yapıyoruz. Daima gündem akışı var ve gündem değişiyor. Bayram çocuğu gibi hep hazır bekliyoruz” dedi.

“BİZLER ROBOT DEĞİLİZ ÜZÜLÜYORUZ”

Günümüzde yaşanan acı olayların haberini vermenin zorluğundan da bahseden Gürsoy, “Bizler robot değiliz. Önümüze düşen haberin psikolojisi yüzünüze yansıyor. O anda o habere konu olanların ailelerini düşünüyorsunuz. Tabii ki mesleğimiz gereği kötü haberlerde duygularımızı çok yansıtmamaya çalışıyoruz” diye konuştu. Gazeteci olmadan önce Mehmet Ali Birand ve Ali Kırca’yı kendine örnek aldığını belirten Gürsoy, “Onların haberlerini izlerdim ve bir gün ben de böyle olacağım derdim. Onlar gibi olabilmekti amacım” dedi.

“MUSTAFA KOÇ ÖLMEDEN ÖLDÜ YAZDILAR”

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Arin Gürsoy, “Tarafsızlık diye bir şey yok. Aslında herkes bir şeyin tarafı. Tarafsızlık gazeteciliğin fıtratında yok. Biz ancak ajanslardan akan haberleri kullanabiliriz. Sosyal medyaya bakıp asla yanılgıya düşmüyoruz. Sosyal medyada çok dezenformasyon var. Bilgi kirliliği var. Yanlış bilgiler dolaşıyor” dedi. Program sonunda okul müdürü Ertuğrul Özkaya, Arin Gürsoy’a teşekkür ederek çiçek takdim etti.
 
Editör: TE Bilisim