Mustafa Pars Orta Okulu’nda gerçekleşen söyleşide konuşan Erol Bulut, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını an be an öğrencilerle paylaştı. Bulut öğrencilere 15 Temmuz’u çarpıcı kesitlerle aktardı. 

“15 TEMMUZ GECESİ ŞEHİT OLMAYI ÇOK İSTEDİM”

15 Temmuz’da amacının şehit olmak olduğunu söyleyen Erol Bulut, “Ben Kağıthane’ deydim. Oradan Vatan’a indik, orada hain teröristleri bertaraf ettik. Topla ateş ediyorlardı, direkt üstümüze gelmiyordu ancak göz korkutuyorlardı. Ancak kurşunlar geliyordu. Hiç korkmuyordum ben. Saat 3 gibi vuruldum. Aslında amacım şehit olmaktı. Yaşım 51. Bundan sonra 20 baharım var. Onu görmesem de olur. Elime böyle bir fırsat bir daha geçmez dedim. Vurulunca şehit oluyorum sandım, sevindim. Meğerse bayılmışım. Beni oradan iki kişi çekip almış. Şimdi diyorum ki keşke düşerken teröristlere dönük olsaydım. Belki bir kez daha ateş ederlerdi. Ben de şehit olurdum” dedi.

“15 TEMMUZ TÜRKİYE’Yİ PARÇALAMA OPERASYONU”

15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye’yi parçalama operasyonu olduğunu da ifade eden Erol Bulut, “Ülkemizi parçalamak için darbe girişiminde bulundular.  Şimdi davaları takip edince anlıyoruz ki, bunlar bizim çocuklarımız değilmiş. Bizim de hatalarımız var tabiî ki. Eğitimi biz onlara bırakmışız. Onlar da ülkeyi parçalama yoluna gitmişler. 15 Temmuz’dan ders almalıyız. Bir daha 15 Temmuzlara maruz kalmamak için üretmeliyiz.  Bağımsız olmamız lazım. Borçlu olmamalıyız” diye konuştu. 

“İHALARI ÜRETMESEYDİK AFRİN’E GİREMEZDİK”

Türkiye’nin Afrin’de başarılı olmasını, kendi silahlarını üretmesine bağlayan Erol Bulut, sözlerini şöyle sürdürdü: “Zamanında Kıbrıs’a müdahale etmek istediğimizde bize tanklarını, tüfeklerini kullandırmadılar. Biz bugün 72 milletle mücadele ediyoruz. 94’ten beri niyetimiz vardı. Ancak FETÖ’ cüler engellediler. İçimizdeki hainler yine olsaydı biz Afrin’de yine başarılı olamazdık. Biz İHA’ ları, ATAK’ ları üretmemiş olsaydık bugün belki Afrin’ e giremezdik. İnsan gücünü de kullandık. Allah da bize yardım etti. Allah’ın izniyle onları oraya gömeceğiz. Ümmetin umudu biziz.”

Erol Bulut programda ayrıca öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

Editör: TE Bilisim