Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün göreve geldiği 2009 yılında uygulanmaya başlanan proje ile öğrencilerin güvenliğini sağlayan Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, bu sene projesini daha da genişleterek 31 ilk ve ortaokul önünde uygulama yapmaya başladı.

 

Kartal’ın işlek caddeleri üzerinde bulunan okulları tespit edip, okul önlerinde yaşanan trafik kazalarının önüne geçmek için çalışma programı hazırlayan Zabıta Müdürlüğü, okulların giriş çıkış saatlerinde öğrencilerin güven içinde evlerine ve okullarına ulaşması için çalışmalarını sürdürüyor. Zabıta ekipleri, trafik düzenlemesinin yanı sıra okul önlerinde seyyar satıcı, uyuşturucu ve öğrencilerin güvenliğini ve sağlığını tehdit edebilecek her türlü olaya müdahale ederek öğrencilerin ve velilerin esenliği, huzuru ve memnuniyeti için çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle okul önlerindeki trafiği düzenleyen zabıtalar, öğrencilerin ellerinden tutarak güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçiriyor, okul önlerindeki servis kargaşasına müdahale edip öğrencilerin servislere güvenli bir şekilde inip binmelerini sağlıyor. Uygulamalar, eğitim yılının sonuna kadar devam edecek.

 

Kartal Belediyesi Zabıta Müdürü Atilla İlgün, yaptığı açıklamada “Sosyal belediyecilik anlayışımızla halkımız için 365 gün 24 saat her daim görevdeyiz. Yakın zamanda okullardaki kantinleri denetlemeye başlayacağız” dedi.

 

Editör: TE Bilisim