Eski ramazan gecelerini yaşatmak adına yapılan etkinliklere Kartallılar büyük ilgi gösteriyor. Kartal Orhantepe Mahallesi Çınar Caddesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar ve Orhantepe Mahalle Muhtarı Zeki Dağ ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İstanbul Times Haber Merkezi

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Orhantepe Mahallesi Çınar Caddesi Çınar Parkı yanında yapılan etkinliğe vatandaşların yoğun ilgi göstermesinden memnuniyet duyduklarını ifade ederek mahallenin talebi doğrultusunda cadde etkinliklerinin gelecek yıllarda da devam edeceğini söyledi.

Gecede Türk Tasavvuf Müziği konseri eşliğinde semazenler sema gösterimi yaptı. Konserin ardından Eray Yasin Işık’ın yazıp yönettiği ünlü tiyatrocuların rol aldığı “İnim inim inleyen nağmeler” adlı orta oyunu sahne aldı. Osmanlıdan günümüze tiyatro ve oyunculuğu anlatan oyunda Karagöz-Hacivat gölge oyunundan Kavuklu, Beberuhi ve Pişekar, Romeo ve Juliet’ten kantoya, salon müziklerinden tv dizilerine yer verildi. Tiyatro oyunu izleyenler tarafından büyük ilgi gördü. Çocuklara da gece boyunca tarihi Osmanlı macun şekeri ve şerbet ikramı yapıldı.

 Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim