Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün öncülüğündeki Kartal Belediyesi, ilçe genelindeki kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımlarını desteklemeye yönelik sürdürdüğü çalışmaları, her geçen gün daha çok kadına ulaştırmaya devam ediyor.

Kartal Belediyesi, kadınların kendi küçük işlerini başlatmak üzere gerçekçi iş fikirlerini geliştirme ve planlama yapmalarını sağlamak amacıyla kadın girişimciliğinin desteklenmesine yönelik çalışmalara ağırlık veriyor. Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, bu kapsamda 286 kadına girişimcilik eğitimleri verirken; 357 kadının da uzman toplantılarına katılmasını sağlayarak toplamda 643 kadına danışmanlık hizmeti sundu. Ayrıca Mikro Girişimci Kadınlar, her yıl Girişimci Kadınlar Buluşması ile bir araya gelerek deneyim paylaşımında bulunma fırsatına sahip oldu. Böylelikle kadınlar arasında bir dayanışma ağı kurulmuş oldu. Çalışmalar sonunda Kartallı kadınlar; Çin lokantası işletmeciliğinden anaokulu işletmeciliğine, tekstil atölyesinden organizasyon şirketine, kırtasiyecilikten kasaplığa, el ürünleri ve hediyelik eşya üretimi ve satışından pazarcılığa, mantıcılıktan butik pastacılığa, pazarlamacılıktan ticarete kadar uzanan çok çeşitli alanlarda kendi işlerini başlatma fırsatını buldu.

“Bir model yarattığı için Kartal Belediyesi’ni tebrik ediyorum”

Kartal Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalara danışmanlık ve eğitimci desteği ile katkılarını sunan Okan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Zeynep İyiler, çalışmaları şöyle değerlendirdi:  “2015 Haziranında Kartal Belediyesi’nin değerli uzmanlarının canla başla uğraştığı çalışmalarla tanışma fırsatımız oldu. Çalışmaları desteklerken bizler de kadınlardan çok şey öğrendik. Öncelikle bir birey olarak kadınların  düşünce ve el emeğinin eşsiz etkileşimi ile harika ürünler üretebileceğini öğrendik.  Kadının üretmek için sıkıştığı dört duvarın dışına çıkması gerekli. Büyük ölçekli işletmelerin strateji ve pazarlama birimlerine verdiğimiz dersleri kadın girişimcilere anlatırken, ilgi ve anlama düzeylerinin yüksekliğinden, kendilerine uyarladıkları örneklerden şaşkınlık ve mutluluk duydum. Özellikle yerel yönetimlerin bu tip çalışmalara desteğinin ne derece önemli olduğunu gördük, Bir model yarattığı için Kartal Belediyesini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.“

Editör: TE Bilisim