Kartal Belediyesi tarafından Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenen Neşet Ertaş’ı anma programında sahne alan THM Sanatçısı Mustafa Tatlıtürk, seslendirdiği türkülerle dinleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

 Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, vefatının 5’inci yılında ünlü halk ozanı Neşet Ertaş’ı unutmadı. Sunumunu Kartallı şair Yılmaz Özdemir’in yaptığı gecede Araştırmacı Gazeteci Yazar Ahmet Özdemir, Neşet Ertaş’ın hayatından kesitler sundu. Ertaş’ın öğrencilerinden THM sanatçısı Mustafa Tatlıtürk ise anma gecesinde seslendirdiği türkülerle katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Anma gecesine Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları; Ali Apaydın, Cengiz Türkmen, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal Kadın Kolları Başkanı Kiraz Uzuntaş, Kartal Cemevi Vakfı Başkanı Selami Sarıtaş, İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Ahmet Yılmaz, İstanbul Kartal Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cemal Altındaş, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri, Başkan danışmanları, birim müdürleri, mahalle muhtarları, iştirak şirketlerinin yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sanatçı Tatlıtürk, gece boyunca Neşet Ertaş’ın dillere pelesenk olmuş türkülerini seslendirdi. Dinleyiciler, uzun süre sanatçının seslendirdiği türkülere hep birlikte eşlik etti. Etkinliğin sonunda Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Apaydın gecede sahne alan Mustafa Tatlıtürk ile Araştırmacı Gazeteci Yazar Ahmet Özdemir’e çiçek takdim ederken yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: ”Sevgili misafirlerimiz, sizlere ve sahnede olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün çok güzel bir atmosferde Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş’ı andık. ‘Aşk bitince yorulur insan, ben ölürsem yoruldu gitti dersiniz.’ demiş büyük üstat. Bugün ünlü ozanımızı öğrencisi Mustafa Tatlıtürk ustamızın seslendirdiği türkülerle yâd ettik.

Kartal Belediye Başkanımız Sayın Op. Dr. Altınok Öz’ün desteğiyle değerlerimizi bu tarz anma etkinlikleri ile unutturmamaya, yaşatmaya, yeni nesil ile tanıştırmaya devam edeceğiz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ten ve devrimlerinden vazgeçmediğimiz gibi bizi biz yapan değerlerimizden de asla vazgeçmeyeceğiz.”

İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Ahmet Yılmaz ile İstanbul Kartal Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cemal Altındaş, katkılarından dolayı Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Apaydın ile Türk Halk Müziği sanatçısı Mustafa Tatlıtürk’e teşekkür plaketi takdim etti.

 

Editör: TE Bilisim