Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Halk Eğitim Müdürlüğü yetkilileri Uğur Mumcu Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi sorumlusu Berat Gümüş, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İstanbul Times Haber Merkezi

Gitar kursu öğretmeni Kütahya Üniversitesi Bilgisayar ve Sakarya Üniversitesi Müzik bölümü mezunu Serkan Aydın, öğrencilere Cumartesi-Pazar dâhil olmak üzere haftada 7 gün, akşamları ise 17.00-21.00 saatleri arası eğitim verdiği kurs farklı öğrencilerle 5 yıldır devam ediyor. 8-18 yaş arası 300’e yakın çocuk gitar dersi alıyor. Veliler ve öğrenciler Uğur Mumcu Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi’nde bir aile ortamında çalıştıklarını ifade ederek Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz olmak üzere bu kurs da emeği geçen herkese çok teşekkür etti.

Gösteri sonunda gitar kursu öğretmeni Serkan Aydın’a Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına plaketini veren Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, “ Kartal’da düzenlenen Berkin Elvan Futbol turnuvanın bu yılkı teması uyuşturucuya karşı madde bağımlısı olma özgür ol idi ve yüzlerce çocuğumuz bu turnuvada yer aldı ve uyuşturucuya karşıda bilinçlenmede bu etkinlik önemli oldu. Kartal Belediyesi olarak uyuşturucuya karşı paneller de düzenledik. Panellerde amacımız bu soruna dikkat çekmek. Uyuşturucuya karşı en iyi mücadele için spor, bilgi, kültür ve sanat ile çocuklarımızı buluşturmak. Bu konuda toplumsal bilincin gelişmesine ihtiyaç var. Kartal Belediyesi olarak bu bağlamda önemli çalışmalar yapıyoruz. Toplumu, çocuklarımızı bilinçlendirmezsek geleceğimiz hepimiz için sorunlu olur. Gitar kursu alan çocuklarımızın çok başarılı performansları hepimizi etkiledi. Profesyonel sanatçılar kadar da etkili ve güzel çaldılar.


Öğrencilerimizden bazılarını Kartal Belediyesi’nin festivalinde sahneye çıkacak kadar beceri kazanmış durumdalar. Kartal Belediyesi olarak kentin dönüşümü için yoğun çalışıyoruz.. Bu bağlamda yeşil alanları artırıyoruz, oyun alanlarını artırıyoruz parkları artırıyoruz ve kültür ve sanat etkinlikleri düzenliyoruz. Festivaller, sergiler, meslek kursları ve sosyal tesisleri ile gelişen bir Kartal var. Eğer bunlara kentli olarak sahip çıkmazsak, çocuklarımızı kültürle, sanatla, sporla buluşturmazsak yaptığımız çalışmaların çok anlamı olmuyor. Sizleri Kartal Belediyesi’nin yaptığı tüm etkinliklere davet ediyor, bekliyoruz. Çocuklarınızla, çocuklarımızla ne kadar gurur duysak azdır. Onlar sizin çocuklarınız olduğu kadar bizim de çocuklarımız. Başta öğretmenlerimiz olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Gösterinin sonunda Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, gitar kursu öğretmeni Serkan Aydın’a Kartal plaketi takdim etti. Sahnede başarılı gösteri sunan öğrenciler, gösteri sonunda öğretmenleriyle birlikte fotoğraf çektirdi.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)
Editör: TE Bilisim