Dragos Marina Yelken Kulübü Kayıkhanesi’nde yapılan ödül töreninde konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz, Denizlerin özgürleşmesi olan Kabotaj Bayramında sizler, gençler bir emek sarf ederek bugün anlamlı bir güne anlam kattınız. Ama sizlerden özellikle bir şey rica ediyorum; Lütfen denizdeki kapitülasyonlarının nasıl sona erdiği konusunda bilgi sahibi olmanız bizim için çok yararlı olur.  1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın anlamı şu, nasıl ki karadaki kapitülasyonlar kalktıysa denizdeki kapitülasyonların kalkmasının bayramı bu. Bizler çocukluğumuzdan hatırlarız yağlı direk oldurdu, güzel eğlenceler olurdu ama son yıllarda bunu göremiyoruz. Şimdi biz yerel yönetimler olarak hem Dragos Yelken Kulübü’nde deniz ile gençleri buluşturan bir yarışma düzenlemeye çalışıyoruz, hem de bu günün anlamını vermeye çalışıyoruz. Yarışmaya katılan ve düzenleyen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Seneye buluşmak üzere.” dedi.

İstanbul Times Haber Merkezi

 

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Gülcemal Fidan, Ömer Fethi Gürer, Dr. Turgut Mermertaş, Başkan Danışmanı Haydar Oğuz, Belediye meclis üyeleri ve birim müdürleri ile Kartal halkı da ödül törenini izledi. Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organize ettiği yelken yarışlarında derece alanlara Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz kupalarını verdi. Sporcuların kıyasıya mücadele ettiği yarışlarda dereceye girenlere kupalarını takdim eden Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, genç sporcuları tebrik etti.

 

Farklı branşlarda derece alanlara da Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Ömer Fethi Gürer, Gülcemal Fidan, Dr. Turgut Mermertaş, Belediye Meclis üyeleri Av. Perihan Sevim, Mehmet Tirgil, Hüseyin Tozkoparan, Halil Şener madalyalarını verdi.

 

 

İlk etkinlik dünyada uzun süredir yapılmasına rağmen ülkemizde ilk kez gerçekleşen Laser 4.7 Takım Yarışı idi. “Kartal Belediye Başkanlığı Kupası Laser 4.7 Takım Yarışı” adını taşıyan; üç sporcu ve tekneden oluşan İstanbul'da faal yelken kulüplerinin yer aldığı iki gün süren takım yarışlarına İstanbul Yelken Kulübü (iki takım), Fenerbahçe SK Yelken Şubesi, Galatasaray SK Yelken Şubesi, Marmara Yelken Kulübü, Heybeliada Su Sporları Kulübü, Kalamış Yelken Kulübü ve Dragos Yelken Kulübü katıldı.

 

Yarışların sonunda:

                    İstanbul Yelken Kulübü birinci,

                    Fenerbahçe ikinci,

                    Galatasaray üçüncü oldular.

 

İkinci etkinlik Kartal Belediye Başkanlığı Kupası Laser Filo Yarışları idi. Dört yarıştan oluşan kupa serisinde:

 

Laser Radial Sınıfında

1)                 Nazlı Çağla Dönertaş (Fenerbahçe)

2)                 Doğa Arıbaş (İstanbul Yelken Kulübü)

3)                 Ecem Güzel (Galatasaray)

 

Laser Radial Bayan Sınıfında

1)                 Nazlı Çağla Dönertaş (Fenerbahçe)

2)                 Ecem Güzel (Galatasaray)

3)                 Öykü Eke (Dragos Yelken)

 

Laser Radial Genç Sınıfında

1)                 Mehmet Duran Dinç (Galatasaray)

2)                 Haydar Baran Yılmaz (Dragos Yelken)

3)                 Uğur Esen (Fenerbahçe)

derece aldılar.

 

Üçüncü etkinlik 12 yarıştan oluşan “Laser İstanbul Şampiyonası” idi. Yapılan yarışlar sonunda İstanbul'un 2015 şampiyonları ve dereceleri ortaya çıktı:

 

Laser Radial Sınıfında

1)                 Doğa Arıbaş (İstanbul Yelken)

2)                 Ecem Güzel (Galatasaray)

3)                 Mehmet Duran Dinç (Galatasaray)

 

Laser Radial Bayan Sınıfında

1)                 Ecem Güzel (Galatasaray)

2)                 Nazlı Çağla Dönertaş (Fenerbahçe)

3)                 Öykü Eke (Dragos Yelken)

 

Laser Radial Genç Sınıfında

1)                 Mehmet Duran Dinç (Galatasaray)

2)                 Haydar Baran Yılmaz (Dragos Yelken)

3)                 Uğur Esen (Fenerbahçe)

 
Kaynak:İstanbul Times Haber Merkezi (İTHA)

Editör: TE Bilisim