Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Ceviz Meydanı Sosyal ve Kültürel Aktivite Merkezi’nin ihalesi sonrası alanda başlayan çalışmaları yerinde inceledi.

İstanbul Times Haber Merkezi

 

Başkan Op. Dr. Altınok Öz: “İnsanların rahat yaşayacağı, bulaşacağı, nefes alacağı alanları yaratmak kent yöneticilerinin görevi olmalı.” dedi.

 

Ceviz Meydanı Sosyal ve Kültürel Aktivite Merkezi´ndeki çalışmalar hakkında bilgi alan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e CHP Kartal İlçe Başkanı Erdal Kıskanç, Belediye Meclis Başkan vekili Ali Ekber Şahin, Başkan Yardımcıları Ömer Fethi Gürer, Feyyaz Kaynak, Dr. Turgut Mermertaş, Belediye Meclis üyeleri, birim müdürleri de eşlik etti. İnşaat alanını gezen Başkan Op. Dr. Altınok Öz, projeyle ilgili olarak İnşaat Mühendisi Abdurrahman Ağaç’tan bilgi aldı.

 

Ceviz Meydanı Sosyal ve Kültürel Aktivite Merkezi’ndeki çalışmaları yakinen takip eden Başkan Op. Dr. Altınok Öz, şunları söyledi:

 
“-Kartal meydanları ile anılacak- demiştik ve 2009 seçim bildirgemize koymuştuk. Bu önemli noktayı, bizden önceki yönetim Kartal’a kazandırmıştı. Biz, yasal problemlerini halletmiş olduk. Anlaşmaya uygun şekilde, hak sahiplerine o zaman yapılan protokole uygun olarak, imar haklarını vererek, bir daha buranın tapu iptal davası olmayacak şekilde protokol Kartal Belediyesi’nde ve Büyükşehir Belediyemizce onaylanan protokole uygun hale getirdikten sonra yaptığımız projeyi bugün uygulama noktasındayız. Ceviz Meydanı dört mahalleyi ilgilendiriyor. Buranın projesi yapılırken dört mahallenin muhtarı, mahallelerin başkanları ve halkın görüşlerini alarak ve bu noktaya 15 dakikalık yürüyüş mesafesi yani; bu noktadan 1 km çapındaki yararlanacak insanların duygu ve düşüncelerini alarak bir proje geliştirmiştik. Burası tarih içinde biliyorsunuz adı üstünde Cevizli… Cevizleri bol olan bir yerdi. Ama şu an tek tük ceviz ağacını görebiliyoruz ancak. Dolayısıyla bu bölgede üzerinde ceviz kabuğu olan bir seyir terası yapmayı planlamıştık, projelendirmiştik. Buradaki amacımız da bu bölgede oturan Cevizli, Orhantepe hatta Esentepe’deki vatandaşlarımızı kentin sahil bölümüne geçmeden oturdukları yerden gözleri ile denizle buluşabilmelerini sağlamaktır.”dedi.

 

Ceviz Meydanı İstanbul’da elle gösterilecek bir meydan olacak

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz :  “Ceviz Meydanı önemli bir meydan olacak. İstanbul’da, elle gösterilecek bir meydan olacak. İnsanların buluşma noktası olacak. Dolayısı ile Türk kültüründe var olan; erkeklerin köy meydanında, kadınların çeşme başında buluşmasını biz modern kent sınırları içerisinde, kent meydanında hem ihtiyaçlarını gören hem de insanların buluşmasını sağlayan ‘Kent Kültürü Meydanı’ adı altında sosyal görevimizi yapmış olacağız. Ceviz Meydanı yer olarak düşünüldüğünde; bu yer imara açılsaydı, Kartal Belediyesi’ne önemli bir gelir sağlardı. Ama Mehmet Ali Büklü Parkı’nda olduğu gibi biz ranta değil; halkın rahat nefes alacağı bir yapıya doğru gidiyoruz. Bunları söylüyorum çünkü Mehmet Ali Büklü parkını yaptık ve açtık. Açılıştan 3 ay sonra Milli Emlak ’tan yazı geldi. Buranın imarının planda ticaret ve konut olarak değiştirilmesi, plana öyle işlenmesi diye yazı gelmişti. Dolayısı ile insanların rahat yaşayacağı, bulaşacağı, nefes alacağı alanları yaratmak kent yöneticilerin görevi olmalı. Her şey para değil, para ile de saadet olmuyor. Biz bunları ülkeyi yönetenlere net bir şekilde göstermiş oluyoruz.  Yaklaşık 19 bin metrekare alana inşa edilecek olan Ceviz Meydanı; 3 bodrum kat, 1 zemin, 7 normal kat ve  çatıdan oluşacak. İki yıl içerisinde bitmesi planlan Ceviz Meydanı’nda yarı olimpik yüzme havuzu, çok amaçlı salonlar, sergi, galeri ve fuaye alanları, kütüphane, kafeterya, revir, projeksiyon odası, yönetim ofisleri, mekanik odalar, su depoları, kurs birimleri, gösteri hazırlık alanları, spor salonu, soğuk hava depoları, mutfak,  otoparklar, engelli otoparkları, yangın merdivenleri, yangın asansörleri, wc’ler, engelli wc’leri, açık teraslar ve anfi tiyatro yer alıyor. Kartal Ceviz Meydanı Sosyal ve Kültürel Aktivite Merkezi 4 bin 500 Metrekare üzerine kurulacak yaklaşık 11 bin 500 metrekare yeşil donatı alanına sahip olacak” dedi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim