Burak Sezgin Yüzme Kulübü Kartal’da yüzme branşında şampiyonlar yetiştirmek üzere çalışmalarını sürdürüyor.

 İstanbul Times Haber Merkezi

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Burak Sezgin Yüzme Kulübü’nü ziyaret etti, sporcular ve yöneticilerle görüştü. Kulübün kurucusu İ.Burak Sezgin ve eşi Pınar Sezgin’den yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer sporcularla yaptığı görüşmede Kartal Belediyesi olarak spor, kültür-sanat, çevre konusundaki çalışmalardan söz etti.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün 2009 yılında belediye başkanı seçildiği günden sonra yapılan yeşil alanlarla, yeşil alanların iki kat artırıldığını söyledi. Büyükada Sosyal Tesisleri ile Kartal halkının yeniden deniz ile buluştuğunu belirten Gürer, Dragos kazı alanında yapılan çalışmalarda geç Roma-erken Bizans dönemine ait yapı kalıntılarının açığa çıkarıldığını, Kartal’da tarihin bu bilimsel çalışma ile yeniden yazıldığını ifade etti. Gürer, sporun, kültürün-sanatın ve kitabın bireyin başarısında önemine vurgu yaptı. Mustafa Kemal Atatürk’ün 3997 kitap okuduğunu ve bilgi ile buluşarak başarıya erdiğini de ifade etti. Madde bağımlılığının sorun olmaktan çıkmasında sporun ve bilgi ile eğitimin önemine de değindi. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, genç sporcuları başarılarından dolayı kutladı. Kartal Belediyesi’nin internet sitesini izlemelerini, kültür ve sanat etkinliklerine katılmalarını önerdi. Çok sesli çocuk korosu kurduklarını, tiyatro, sinema, bağlama, gitar, keman gibi müzik aletleri için eğitimler verdiklerini ifade eden Gürer, “Tüm çalışmalarımız gençlerin geleceğinin güzel olması için.” dedi.

Kulübün kurucusu İ.Burak Sezgin’de faaliyetleri ile ilgili şöyle dedi: -“Ahmet Şimşek Koleji’nin yüzme baş antrenörlüğünü yapıyorum. Burası kurulalı bir yıl olacak ama ben bu işi on yıldan beri yapıyorum. Birikimlerimizi buraya aktardık. Bu sene kendi yaş grubunda 2006’lılarda İstanbul birincisi olan Ele Naz Özdemir. Bir senelik olmamıza rağmen katıldığımız yarışlarda çocuklarımız üstün performans gösteriyor sadece havuza girmek, yüzmek yok. Beslenmesiyle kara antrenmanıyla bilimsel yaklaşımlarla yaklaşıyoruz. Çocukların akşam sabah ne kadar yiyeceğine dikkat ediyoruz. Kar yağdı insanlar tatil yaptı onlar antrenman yaptı. Sel oldu havuzlar kapandı, biz burada kara antrenmanları yaptık. Buradaki tek amaç buradaki çocukların başarılı olması. Amaca ulaştılar, bunu yakalıyorlar.  30 küçük grup 10 büyük grup 40 sporcumuz var. Biz federasyonun akredite olmuş sporcuları ve antrenörleriyiz. Bizim yarıştığımız kulüpler Fenerbahçe, Galatasaray. Sadece bizim yaş grubumuz küçük yeni kurulduğumuz için alt yapıdan gelmemiz gerekiyor. 2005-2006 doğumlular şu an çalıştırdığımız grup. Onlarda zaten yarıştığı kulüplerin en başarılı çocukları halindeler. Ben doğma büyüme Kartallıyım. Hem ekmeğimi burada kazanıyorum, hem de hayat mücadelemi burada veriyorum. Böyle de devam edecek inşallah. Yarışlar hep var, her zaman devam ediyor. Bir aile mantığında gidiyor. Onur Bey bizim beslenme danışmanımız, Şenol bey bizim velimiz ama bizim her türlü işlerimizde yardımcı oluyor. O bizim için çok önemli. Bizim için bir güç doğuruyor, olan olanaklarla yaşıyoruz. Yüzmede son beş yılda bu kadar ön plana çıktı. Önümüzdeki yıllarda havuz açılır bizde bunlardan yararlanırız. Biz sıfırdan yüzmeyi kendimiz öğrettik, çocukları sıfırdan yetiştirdik. Şimdi İstanbul Şampiyonu oldular. Emek var çalışma var. Başarı görülebiliyor. Bundan sonra milli takım düzeyinde Avrupa düzeyinde inşallah başarılarımız olur. Bu çocuklar büyüdükçe başarıları da büyüyecek.” dedi.

 Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

 

Editör: TE Bilisim