Açılışa Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz, Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Belediye Meclis üyesi Gökhan Yüksel, Eğitim Sen Başkanı Mehmet Aydoğan, Veli Der Başkanı Metin Erdoğdu, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Âdem Uçar, Kartansaş Yönetim Kurulu üyesi Necati Kınalı, sporcular ve vatandaşlar katıldı. Turnuva madde bağımlılığına karşı olma teması ile düzenlenerek “Uyuşturucuya bağımlı olma özgür ol” ifadesi kullanıldı.

İstanbul Times Haber Merkezi


Açılış konuşmasını yapan Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan açılış konuşmasında Berkin’e olan özlemini anlattı. Gülsüm Elvan, “Berkin’i kaybedeli bir yılı geçti. Vurulmadan önce okulundan futbol turnuvasında kazandığı kupa ve madalyayı getirmişti. Berkin okul takımının kaptanıydı. Berkin’in adını böyle yaşatmanız onur verici. Hepinize teşekkür ediyorum.”dedi.

“KARTAL STADI YAPILACAKSA GENÇLERE ÖRNEK OLSUN DİYE ADI BERKİN ELVAN KONMALI”

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz açılışta yaptığı konuşmada şöyle dedi: - “Tertip komitesini kutluyorum. Geçen sene “Berkin Elvan’ı unutmadık unutmayacağız” diyerek başladılar. Bu sene de çok önemli bir tema ile turnuva başlıyor. “Uyuşturucuya bağımlı olma.” Yani bir genç çocuğu uyuşturucu ismi ile yan yana getirip bundan uzak tutabilmenin en güzel yolu buydu. Şimdi bizler yerel yönetim olarak çocuklarımızın enerjisini boşaltmayacak olursak uyuşturucu ile karşı karşıya kalma ihtimali yükselir. Bunun örneğini bazı mahallerimizde görebiliriz. O mahallerde çocuklar için ayrılmış spor alanları boş alanlar yok. Boş alan olmayan yer uyuşturucun daha gelişebildiği bölge olmaktadır. İşte bu nedenle bizde bulabildiğimiz her alana direk koymaya, çimlendirmeye, oyun alanları oluşturmaya çalışıyoruz ki, çocuklar enerjilerini atacak ortamlara sahip olsun. Berkin’le bu turnuvanın özdeşleşmesi, uyuşturucu ile mücadelede yer alması çok önemliydi, onun için tertip komitesini kutluyorum. Çocuklara da turnuvaya katıldıkları için teşekkür ediyorum. Biz yerele geldiğimizden beri okul önlerine trafik kontrol adı altında çocuklar trafikte sıkıntı duymasın diye resmi zabıta koyuyoruz. Onun dışında sivil zabıta var ki, hangi okulun önünde uyuşturucu satışı oluyor haberimiz olsun. Biraz caydırıcı olabildik belki ama yetmiyor. Ben çocukluğumu hatırlıyorum sabahtan akşama kadar oynardık eve geldiğimizde enerjimizi atmış olurduk. Bunu yapmamız lazım bu çok güzel bir turnuva, çok güzel bir organizasyon. Bu organizasyonun Berkin’le de özdeşleşmesi çok daha güzel oldu. Bunları düşünürken aklımdan şöyle bir şey geçti. Kartal’da Kartal Stadı yapılacaksa gençlere örnek olsun diye adını Berkin Elvan koymak diyorum. Başarılar diliyorum.”
Eğitim Sen adına konuşan Dernek Başkanı Mehmet Aydoğan, geçen yıl başlayan ve bu yıl devam eden turnuvanın önemine değindi. Berkin Elvan’ı unutmadıklarını anacak yeni Berkinleri kaybetmemek için de sürecin iyi irdelenmesi gerektiğini belirtti. Gençlerin uyuşturucu batağına saplanmaması için sporun önemine değindi ve Metin Kurt’un de dediği gibi “Futbol borsa’da değil arsada güzeldir” dedi. Veli Der adına konuşan Derya Şen’de Berkin Elvan’ı andı ve geçlerimizin onun adını yaşatan bir turnuvada buluşmalarının onu adını yaşatılmasının güzel bir girişim olduğunu vurguladı.67 takımın katıldığı turnuva 30 Mayıs 2015 tarihinde sona erecek.

Turnuvanın başlama vuruşunu Berkin Elvan Annesi Gülsüm Elvan, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve Veli –Der’den Derya Şen yaptı. Bir kız çocuğuna yaptırılan başlama vuruşu ile maçlar başladı. Başkan Altınok Öz, bir süre Bulvar spor kulübünde Gülsüm Elvan, Petrol iş Mahallesi Muhtarı Cevdet Aslan ve Adnan Balcı ile diğer konuklarla da sohbet etti.


Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

Editör: TE Bilisim