Kartal Belediyesi’ne yaz dönemi staj başvurusu yapan farklı lise ve çoğunluğu üniversitelerin farklı bölümden 80 öğrenci, başkanlık katını ziyaret ederek belediyenin yaptığı çalışma ve projeler hakkında bilgi aldı. Önce başkanlık katında yer alan Tasarım Araştırma Katılım (TAK) Kartal’ın çalışma odasına geçen öğrenciler, burada TAK Kartal’ın projelerini ve yaptıkları çalışmaları tasarımcılardan detaylı şekilde dinledi. Daha sonra Sosyal Medya birimine geçen öğrenciler, Kartal Belediyesi'nin sosyal medya platformunda vatandaştan gelen şikâyet ve isteklerin nasıl değerlendirilip çözüme ulaştırıldığını, vatandaşların en çok hangi konularda şikâyette bulunduğunu öğrenerek gelecekteki çalışma hayatları için tecrübe edindi. 


 
"Hangi düşüncede olursak olalım birbirimizi sevelim"

 Başkan Altınok Öz’ü makam odasında ziyaret eden öğrenciler, Başkan Altınok Öz’ün sıcak ilgisiyle karşılandı. Öğrencilerle sohbet eden, sordukları soruları cevaplayan ve onlara sorular soran Başkan Altınok Öz, Kartal Belediyesi'nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bir kentin sağlıklı olabilmesi için nasıl bir vizyona ihtiyaç duyulduğunu, yaşam ve kalitenin arttırılması için yapılan çalışmaları anlatan Başkan Altınok Öz, " TAK Kartal’da bilgi ve araştırmaya dayalı sorunları çözmenin yolları aranıyor. Fikirleri olan mahallelileri, yaratıcılığı olan tasarımcıları, becerileri olan gönüllüleri, ‘Geleceğim var’ diyen öğrencileri ve olanakları olan destekçileri bir araya getirerek çözüm üretmek için çalışıyorlar.” dedi.    

                     

Gündemdeki konulara da değinen Başkan Altınok Öz, öğrencilere tarihten anekdotlar aktararak "Bizim Mevlana’dan, Hacıbektaş-ı Veli'den gelen ahilik geleneğimiz vardı. Bu gelenekte doğruluktan, dürüstlükten asla taviz verilmiyordu. Bugün de bu geleneğe ihtiyacımız var. Zamanında Türk, Kürt, sünni, alevi, sağcı, solcu diyerek kardeşi kardeşe vurdurdular. Bizim başka vatanımız yok. Hangi düşüncede olursak olalım birbirimizi sevelim ve vatanımıza sahip çıkalım. Eğer Atatürk’ün gösterdiği yolda gider ve kenetlenirsek bizleri kimse bölemez, kimse bu vatana yan gözle bakamaz." dedi.

Stajyer öğrencilere kariyer hedefleriyle ilgili tavsiyelerde bulunan Başkan Altınok Öz, "Kartal Belediyesi’nde staj yapmanın ayrıcalığı ve size kazandırdıklarının meslek hayatınızda ve kariyerinizde sizlere büyük yarar getireceğine inanıyor, hepinize başarılar diliyorum” dedi. Öğrenciler daha sonra Başkan Altınok Öz’le fotoğraf çektirdi. Ziyaretin sonunda stajyer öğrencilere bir de sürpriz yapan Başkan Altınok Öz, onlar için Konya ve Kapadokya'ya bir gezi düzenleyeceğini söyledi. Başkan Altınok Öz'ün sürprizi, öğrencileri sevince boğdu.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim