Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Kartal Belediyesi Büyükada Sosyal Tesisleri’nde düzenlediği bahar yemeğinde bir araya geldi.

İstanbul Times Haber Merkezi

Geceye, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve eşi Feray Öz, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili adayları Oğuz Kaan Salıcı, Derya Şentürk, Metin Ağırman, CHP Kartal İlçe Başkanı Erdal Kıskanç, CHP Kadın Kolları Başkanı Refika Öztürk, sanatçı Onur Akın, Meclis Grup Başkan Vekili Ali Ekber Şahin, Başkan Yardımcıları Ömer Fethi Gürer, Feyyaz Kaynak, Meclis üyeleri Yücel Süslü, Mehmet Tirgil, Av. Perihan Sevim, Gökhan Yüksel, Nihal Korkmaz, Yılmaz Tuncer, Yusuf Altay, Halil Şener, Önder Turmuş, Medet Kıskanç, Mustafa Yüksel, Kartal Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Poyrazoğlu, Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Haskova Milletvekili Saliha Emin, Silistre Milletvekili Nevin Hasan, Bulgaristan İstanbul Konsolos Yardımcısı Petko Bahçevanov, Balkanlılar derneklerinin temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve Kartal’da yaşayan Balkanlılar katıldı.

“Kimseyi ötekileştirmiyoruz”

Gecede konuşma yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, herkesime hizmet verdiklerini kimseyi ayırmadıklarını ve ötekileştirmediklerini söyledi. Misak-ı Milli sınırları içersindeki tüm insanlara kucak açtıklarını belirten Başkan Altınok Öz şöyle konuştu: “ Bu ülkeyi kuran kurtaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Mazide muktedirken bütün gücü ile çalışmış olanlara minnet hissi duymayan milletin ayakta kalması mümkün değildir. Bunu yapan kişiye minnet duygusu duymayacak mıyız? Sizleri seviyorum. Yüzyıllardır horon kızlı erkekli yapılırdı. Ama birileri çıktı horon kızlı erkekli yapılır mı dedi. Ayırmaya kalktı. Sizler eğlenmeyi bilen en iyi toplumsunuz. Biz insanlara hangi partidensin diye bakmıyoruz. Emeğiyle çalışana saygı gösteren bir yapı içinde 6 yıldır Kartal Belediyesi’ni başarıyla yönetiyoruz. Ne olursanız olun, kim olursanız olun, bu ülkenin Misak-ı Milli sınırları içersinde, ben bu ülkenin unsuruyum diyen herkese kucağımız açtık. Hiç kimseye papatya falı açmıyoruz. Kimseyi ötekileştirmiyoruz. Hepsi bizim insanımız.” dedi.

Gecede söz alan Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Poyrazoğlu Başkan Altınok Öz’e plaket ve matara takdim etti. Dernek Başkanı Poyrazoğlu, derneğe gösterdiği destekten dolayı Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkür etti.

Plaket törenin ardından Sofya Halk Dansları topluluğu ‘Baideri’ birbirinden güzel yöresel oyunları sergiledi. Gecenin ilerleyen saatlerinde Bulgaristan’ın tanınmış sanatçılarından Esil Duran, Orhan Kemal seslendirdikleri hareketli şarkılarla eğlendiler. Gecede Başkan Altınok Öz’e bir de sürpriz yapıldı. Galatasaray taraftarı gençler, Başkan Altınok Öz’e Galatasaray forması hediye etti.

Gecenin sürprizi Onur Akın

Balkanlıların düzenlediği yemeğe katılan sanatçı Onur Akın sahne aldı. Balkanlıların ısrarı üzerine sahneye çıkan Akın, dillerden düşmeyen şarkılarını besteci Mehmet Gümüş ile birlikte seslendirdi. Türk bayrağını sallayan Balkanlılar Onur Akın’ın şarkılarıyla doyasıya eğlendiler.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)
Editör: TE Bilisim