Kağıthane’deki yolların yenilenmesi trafikteki kaza ve hasar riskini en aza indiriyor. Onarılan ve yeniden yapılan yollar sürücülere daha rahat sürüş imkanı sunarak trafikteki tıkanmaların da önlenmesinde yardımcı oluyor.

İstanbul Times Haber Merkezi

Uzmanlar bozuk yolların araçlarda sıklıkla rot balans arızası oluşturduğuna dikkati çekerek sürücüleri, bozuk olan yollarda daha dikkatli ve yavaş gitmeleri konusunda uyardı. Ayrıca bu sayede yoldaki su birikintileri de yok edilerek çevre temizliği ve sağlığı sağlanmış oluyor.


Mayıs ayında Merkez, Ortabayır, Şirintepe mahalleleri, Haziran ayında Sultan Selim, Talatpaşa, Yahya Kemal Mahalleleri, Temmuz ayında Hamidiye, Yahya Kemal, Ortabayır ve Nurtepe mahallelerinde bulunan ana cadde ve ara bağlantı yollarında yenileme çalışması yapıldı.


Yol yenileme projesinde 30 kişilik profesyonel bir ekiple çalışmalarını sürdüren Kağıthane Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Mayıs-Temmuz döneminde toplam 8 büyük mahallenin yollarını yeniledi. Yılsonuna kadar tüm mahallelerdeki yolları yenilemeyi hedefleyen ekipler bu amaçla ilave 30 bin ton asfaltı yola dönüştürecek.


Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede; ‘’Vatandaşlarımızın ulaşımdaki sürüş ve yaya güvenliğini sağlamak amacıyla çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Halktan gelen taleplerin keşif ve planlamalarını büyük bir titizlikle gerçekleştirdikten sonra hizmetleri hayata geçiriyoruz. Hizmete açılan yeni yollar, prestij caddeler, alt ve üst yapı çalışmalarımızla Kağıthanelilere en iyi hizmeti sunuyoruz. Kağıthane, her geçen gün büyüyen ve gelişen bir merkez ilçe. Bu nedenle Kağıthane’de her yeni gün yeni yollara ihtiyaç var. Yeni yolların yapımına öncülük etmek, mevcut yolları yenilemek, Kağıthane’yi ulaşımda merkez ilçe haline getirmek için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. 2015 sonuna kadar yolları yenilenmeyen mahalle kalmayacak’’ dedi.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim